ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Páté kolo poháru mladých nadějí

Pátý turnaj se hrál v Jihlavě, Kroměříži, Šumperku a Ústí nad Labem za účasti 231 dětí.

Prosím, abyste vzali na vědomí, že vítěz kategorie starší žákyně a starší žáci po ukončení základní části, tedy bez ohledu na výsledek ve finálovém turnaji, získá právo účastnit se historicky prvního světového poháru, který se bude konat v chorvatském Zadaru v termínu 15. 5. až 18. 5. 2008. Pochopitelně bude nutné, aby ten, kdo si toto právo vybojuje a bude chtít jet, měl platný cestovní doklad – pas. Z tohoto důvodu také žádám, aby se po vydání zpravodaje po 6. turnaji neprodleně ozvali vítězové se sdělením, zda na světový pohár pojedou. Svůj případný souhlas sdělte na sekretariát ČKA – tel. 233 355 343. Nutno dohodnout podrobnosti.

Nejprve oprava ve výsledcích minulého turnaje. V Blansku hrála namísto Dostálové hráčka Kubáčková (Kroměříž). V průběžném pořadí je oprava zohledněna.

V 5. kole odehrál v Jihlavě D. Aujezdský (KK Loko Tábor), který však ještě nesplňuje podmínku dosažení věku 10 let v tomto soutěžním ročníku (narozen 8. 8. 1998). Jeho výkon jsem tedy nemohl do turnaje počítat. Naopak v Ústí nad Labem si zahrál L. Šťástka (SKK Bohušovice n. O.), který je podle uvedeného data narození (27. 9. 1992) již dorostencem.

Pátý turnaj se hrál v Jihlavě, Kroměříži, Šumperku a Ústí nad Labem za účasti 231 dětí. A jak se dařilo na jednotlivých kuželnách? Takže nejprve ti nejmladší. V kategorii mladších žákyň stojí jistě za zmínku výkon 248 kuželek Kristýny Dostálové docílený v Kroměříži. Nejvyšší výkon dosáhla v Ústí nad Labem Tereza Stursová a má hodnotu 254 kuželek.

Mezi mladšími žáky se nejlépe dařilo Michalu Wasznovskému (276) v Jihlavě a Ondřeji Zoufalému (263) v Ústí nad Labem.

Starší žákyně Karolína Doubková (266) dokázala využít domácí prostředí v Jihlavě a kvalitní výkon docílila také Kristýna Švihlíková (258) v Ústí nad Labem.

V kategorii starších žáků zazářil v Jihlavě domácí Tomáš Jícha výkonem 277 kuželek. Dobře mu sekundoval také Pavel Repčík, který v Ústí nad Labem porazil rovných 259 kuželek.

V průběžné tabulce pořadí je situace okolo posledních postupových míst do finále velice vyrovnaná a rozhodnutí zcela jistě padne až po příštím kole.

Fotografie jsem tentokrát žádné nedostal, tak alespoň pro osvěžení ty, které jsem pořídil v Šumperku. Galerie byla opět doplněna a je ke shlédnutí na adrese http://pmn.czechian.net.

Již v minulém čísle jsem apeloval, aby se mi ozvali případní zájemci o pořádání turnaje PMN v příštím soutěžním ročníku. Zatím tak učinily pouze čtyři oddíly. Věřím, že další se co nevidět ozvou. Nezapomeňte, stačí jen e-mail
s uvedením případných vašich požadavků ohledně termínu konání (např. v září či lednu). Předem děkuji za brzkou reakci.

Přihlášky na 6. turnaj

Nezapomeňte, že termín pro podání přihlášek na poslední turnaj je 23. únor 2008. Hraje se 8. 3. 2008 v Opavě, Podbořanech, Třebíči a ve Vrchlabí.

Datum: 12. 2. 2008 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John