ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Krakonošův pohár ve výsledcích

Vážení sportovní přátelé, další ročník našeho turnaje dvojic je za námi a já mohu konstatovat, že letošní ročník byl velice úspěšný – jak účastí, tak i kvalitními sportovními výsledky a za obojí Vám moc děkuji!

Nejlepší sportovní výkon předvedl Jirka Sedlák (Mutterstadt – Německo), který dosáhl v historii vrchlabské kuželny čtvrtého nejlepšího výkonu v disciplíně 120 hs, parádním číslem 641!

Hvězdou turnaje se ale bezpochyby stala Dana Žďárková (KK Slavia Praha), která dosáhla vynikajících výsledků, když v kategorii registrovaných smíšených dvojic shodila skvělých 616 kuželek a se svým spoluhráčem Láďou Hetclem (Sokol Kolín) kategorii vyhrála. Další a ještě o něco hodnotnější výkon předvedla Dana v kategorii registrovaných dvojic žen, kde svoji hezkou hrou povalila k zemi – tedy přesněji řečeno k saduritu – 633 kuželek! Dana spolu se svoji spoluhráčkou Vladimírou Šťastnou (KK Slavia Praha), která přidala výborných 607 kuželek, kategorii vyhrála. Obě hráčky dosáhly ve dvojici absolutního nejlepšího výsledku v 17. ročníku turnaje – 1240 kuželek a obhájily své loňské prvenství.

Turnajové vítězství získala a obhájila i dvojice Jarda Hažva 608 a Michal Jirouš 612 (oba SKK Náchod) výkonem 1220 kuželek.

V turnaji bylo celkem dosaženo 15 výkonů přes 600 kuželek:
Jirka Sedlák 641, Dana Žďárková 633 (osobní rekord), David Hobl (SKK Vrchlabí) 620, Tonda Stašák (Slavoj Praha) 619, Jarda Borkovec (KK Konstruktiva Praha) 618, Dana Žďárková 616, Tonda Stašák 614, Michal Jirouš 612, Standa Březina (Slavoj Praha) 611, Jarda Hažva 608, Vladimíra Šťastná 607, Petr Hrubý 605, Pavel Kabelka (Centropen Dačice) 604, Jaro Truska (ŽP Šport Podbrezová – SVK) 602, a Zdeněk Novotný (Spartak Rokytnice nad Jizerou) 602.

Pěkné výkony dosáhli i dorostenci a nejlépe zahráli: Petr Tomáš 579 (Sparta K. Hora), Jirka Vondráček 555 (Kosmonosy) a Jirka Horáček (SKK Vrchlabí) 550 kuželek.

V kategoriích neregistrovaných hráčů a hráček se nejlépe dařilo dvojicím a turnajové vítězství získali:

  • DVOJICE MUŽI: Dusbaba M. Solnice 545 Urbánek L. Solnice 569 1087
  • DVOJICE ŽENY: Šafaříková J. Kucmuc 524 Hančová A. Labit 545 1069
  • DVOJICE SMÍŠ.: Pašková A. Autoplachtky 545 Větrovský J. Autoplachty 533 1078

Ceny budou v nebližší době rozdány nebo rozeslány jednotlivým vítězům či dvojicím, které se umístili do 3. místa. Všem vítězům a umístěným srdečně gratuluji!

Na turnaj přijeli z největší vzdálenosti hráči a hráčky z Trenčína. Klub z Trenčína organizuje svůj turnaj pod názvem Laugarício cup (družební turnaj Krakonošova poháru), který se koná v létě. Všem turnaj v Trenčíně vřele doporučuji!

V nejhojnějším počtu se ve Vrchlabí již tradičně představili hráči a hráčky z Rudné a SKP Hradec Králové – děkujeme za přízeň!

Závěrem děkuji všem spolupracovníkům, kteří se podíleli na organizaci turnaje a děkuji i rozhodčím a obsluze v kantýně! Dík patří i našim sponzorům!

Nezbývá mi, než se s Vámi rozloučit s poděkováním za podporu klubu SKK Vrchlabí, kterou jste prokázali účastí na našem turnaji, a pozváním na příští již 18. ročník „Krakonošáku“, který se bude opět konat v zimní přestávce.

Výsledky 17. ročníku Krakonošova poháru najdete na našich webových stránkách www.skkvrchlabi.cz – momentálně na úvodní stránce a později v sekci KRAKONOŠÁK.

Přijďte pobejt, mějte se dobře a ať do padá!
Vlado Žiško (SKK Vrchlabí)

Datum: 27. 1. 2008 | Sekce: Turnaje | Autor: Vlado Žiško