ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Utkání ligových hvězd Česko–Slovensko

Po vzoru ostatních kolektivních sportů se letos uskuteční poprvé utkání hvězd ligových výběrů české a slovenské ligy. Z nejvyšších domácích soutěží budou nominováni na obou stranách 3 muži a 3 ženy.

Utkání hvězd Česko–Slovensko 2007 Obě družstva se pak utkají nejen v přátelském utkání na 6×60 hs, ale i v dovednostních soutěžích jako je např. přesnost a rychlost hodu nebo v dorážení speciálních sestav. Vyvrcholením akce bude soutěž ve sprintu hraná vyřazovacím systémem. Akce se uskuteční v Blansku dne 15. 12. 2007 a bude na ni navazovat slavnostní vyhlášení kuželkářských anket za rok 2007.

V České republice budou o nominovaných hráčích a hráčkách rozhodovat vedoucí jednotlivých ligových družstev. Vedoucí družstev mužů budou hlasovat pro hráče z I. KLM a vedoucí družstev žen zase pro své zástupkyně z I. KLZ. V případě shodnosti hlasů u některých hráčů rozhodne o konečné nominaci vedoucí příslušné soutěže. Všechny hlasovací lístky budou následně zveřejněny.

Proč taková akce?

Utkání ligových hvězd by mělo být určeno pro všechny fandy kuželkářského sportu. Vždyť jedině díky této akci budou moci na jedné kuželně v průběhu odpoledne shlédnout to nejlepší, co nabízí české a slovenské ligové soutěže. Věříme, že k atraktivnosti přispějí i dovednostní soutěže, které v kuželkách nejsou zrovna častou záležitostí. Cílem akce je zviditelnit naše nejvyšší soutěže a ty nejlepší hráče a hráčky. V příštím roce by se pak podobné utkání mohlo uskutečnit na Slovensku.

Datum: 20. 11. 2007 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Michal Maryška