ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Krakonošův pohár 17. ročník – Vrchlabí

Rok utekl jako voda v Labi a už se o slovo opět hlásí náš tradiční turnaj, který se bude konat na přelomu roků 2007 a 2008.

Kuželna ve Vrchlabí

Letošní ročník Krakonošova poháru je v pořadí 17. a termínový kalendář všech soutěží ČKA nám nahrává a umožňuje všem zájemcům zúčastnit se. Ve Vrchlabí je velmi padavá 4dráhová kuželna, která je vybavená automaty od firmy Vollmer Ahlborn. Druhým rokem se ve Vrchlabí hraje do kuželek typu Vollmer Tornádo a ukazuje se, že tyto kuželky byla dobrá volba. Povrch našich kuželkářských drah je ze saduritu.

Vrchlabí je malebné podhorské město, které se rozkládá podél řeky Labe jenom pár kilometrů od jeho pramene a právem je nazýváno vstupní branou Krkonoš. Město má 13 300 obyvatel a 60 z nich jsou kuželkáři registrovaní u ČKA a dalších cca 120 lidí z celkového počtu obyvatel jsou neregistrovaní hráči kuželek, kteří se pravidelně utkávají ve Vrchlabské lize v kuželkách.

Jakmile napadne sníh, město se otevře milovníkům zimních sportů. Na severu města se nachází známý lyžařský areál Herlíkovice. Můžete spojit kuželky s lyžováním, protože v termínu našeho turnaje je už v Krkonoších sníh a ještě ne mnoho lyžařů. Ceny za permanentky na lyžařské vleky nejsou ještě drahé jako v hlavní sezóně, takže se dá říct, že podmínky na lyžování a snowboard jsou ideální.

Klub SKK Vrchlabí Vám nabízí přespání v útrobách kuželny, kde už za 16. ročníků konání našeho turnaje složilo k spánku svoji hlávku mnoho kuželkářů a kuželkářek. Přibalte si k věcem na koulení spacák s karimatkou a máte vystaráno. Kdo bude mít zájem o lepší spaní, tak se nemusí obávat, že něco nesežene. Vrchlabí a jeho okolí je „obseto“ hotely a pensiony.

Letos nám opět přislíbil účast i patron našich hor „Krakonoš“, který z nenadání bude navštěvovat naši kuželnu a bude možné se s nim vyfotit nebo popít dobré pivko od našeho sponzora – pivovaru Krakonoš. Další náš sponzor pivovar Primátor přislíbil ceny z jeho výrobních linek a vy šikovnější si třeba vyhrajete toto chutné pivo, které se běžně točí v naši kantýně. V kantýně pořád obsluhuje kamarádský Vláďa Horáček.

Neváhejte a přijeďte na náš turnaj, na kterém se pravidelně dosahují velmi kvalitní výkony a pro připomenutí uvádím ty nejkvalitnější z minulého ročníku:

  • V kategoriích neregistrovaných hráčů a hráček podali nejkvalitnější výkony:
    Krejbich V. (Hasiči) 552, Mašek (Labit) 556, Lumendová L. (Mr. Bien) 563 a Maršík P. (VT Team) 574 kuželek.
  • V kategorii registrovaných hráčů byl dosažen 10× výkon přes 600 kuželek. Za vypíchnutí bezpochyby stojí výkony hráčů Tondy Stašáka (SKK Náchod) 642 a Romana Pytlíka (Rokycany), který stanovil nový rekord vrchlabské kuželny výkonem 653 kuželek.
  • Další šestistovky dosáhli:
    Holakovský R. (SKK Náchod) 623, Jirouš M. (SKK Náchod) 616, Beránek L. (SKK Náchod) 613, Bartoníček J. (SK Solnice) 607, Rolf M. (SKK Vrchlabí) 606, Kudrnáč (SKK Náchod) 604, Říha Z. (Dynamo Liberec) 601 a Hrubý P. (Slávia Praha) 601.
  • Kvalitní výkony podaly i hráčky v kategoriích pro reg. hráčky:
    Wiedermanová (KK Zábřeh) 586, Šťastná V. (Nový Bor) 582 a 571, Mizerová B. (Slávia Praha) 577 a Žďárková D. (Nový Bor) 572 kuželek.
  • V kategorii dorostu se nejlépe dařilo:
    Fejfar L. (SKK Vrchlabí) 562, Horáček Jirka (SKK Vrchlabí) 563 a Wenzel (Č. Kostelec) 572.

Družebním turnajem Krakonošova poháru je největší turnaj pořádaný na území Slovenska Laugarício cup – Trenčín (SVK).

Závěrem Vás srdečně zvu na náš turnaj – Krakonošův pohár, krkonošským „Přijďte pobejt“!

Další info o našem turnaji najdete i na webových stránkách našeho klubu: http://www.skkvrchlabi.cz.

Datum: 8. 11. 2007 | Sekce: Turnaje | Autor: Vlado Žiško