ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Okénko do zahraničí 2007/2008 – 1

Rakouské ligové soutěže mají za sebou již dvě kola, v Německu byly soutěže zahájeny prvním kolem v minulém víkendu. Opět se pokusíme zmapovat výsledky našich hráčů a jsme přesvědčeni, že si povedou neméně zdatně jako v sezóně 2006/2007.

Stále budeme v mít v soutěžích u našich německých a rakouských sousedů dosti silné zastoupení v jejich ligových soutěžích. A protože v Rakousku jsou odehrána již dvě kola, je zřejmé, že v 1. Bundeslize nás budou reprezentovat Lucka Vaverková (SPG Oberpullendorf/Lackenbach), Vlaďka Winterová a Eva Budišová (SK Wessely – dříve Fortuna Neunkirchen), Andrea Axmanová a Eva Klaudová (OTIS Austria), do mistrovského celku mužů Voith St. Pölten přestoupil Radek Holakovský, v drezu nováčka z Mistelbachu jsou Dalibor Lang a Josef Bartoš a v Lambachu startuje Petr Hrubý. Dalších 5 hráčů bude bojovat v 2. Bundeslize Nord – Broňa Diviš a Milan Souček (Auerstahl), David Machala a Jiří Staněk (Austria Krems), Dušan Ryba (KSV Wien).

V Německu se rozběhly jen nejvyšší soutěže – DCL mužů a žen a také 1. Bundesliga West. Ostatní začínají až o tomto víkendu. Ze čtyř našich hráček zůstaly v DCL jen Naďa Dobešová (Bamberg) a Zdena Cyprová (Helmbrechts). Ze sestupujících Drážďan se do naší ligy vrátili výtečné hráčky Dana Žďárková a Vlaďka Šťastná a velice znásobily sílu prežské Slavie. Ve Staffelsteinu už se musí pomalu učit česky, protože zde startují Viktor Pytlík, Jiří Vícha, Mirek Jelínek a nově též Zdeněk Gartus. V Ambergu zůstali Martin Fürst a Pavel Šreiber a dres nováčka DCL Walldorfu obléká Roman Pytlík. Zajímavé jméno se objevilo v Mutterstadtu v 1. Bundeslize – výborně zahrál Jiří Sedlák a dle ročníku narození (1958) se jedná o pilného přispěvovatele našich webových stránek. Další zastoupení našich borců budeme znát po prvním kole dalších lig.

Datum: 13. 9. 2007 | Sekce: Zahraniční soutěže | Autor: Petr Holý