ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA je minulostí, mezi muži zvítězil KK PSJ Jihlava

Pro letošní 6. ročník by se hodilo příznačné přirovnání – ročník překvapení.

Prvním bylo to, že trojnásobné vítězky KK Zábřeh na Moravě a letošní mistr ČR se do poháru nepřihlásil. Celková účast v kategorii žen byla bohužel, co se týká počtu družstev, slabší, než v minulých ročnících. Tím nesnižuji kvalitu odehraných utkání. Velmi dobře se představila např. děvčata z KC Zlín. Dalším důkazem je dramatické finále žen, které v historii poháru nepamatuji.

Pro mužskou část platí totéž v „bledě modrém“. Do bojů o medaile nezasáhl v minulých letech suverén soutěže SKK Náchod (vyřazen ve čtvrtfinále), ve finále se letos v premiéře představily kluby KK PSJ Jihlava a Lokomotiva Česká Třebová. Pro většinu fanoušků kuželek bylo překvapením sympatické a málo vídané tažení třetiligového mančaftu z TJ Neratovice ze základní části až do semifinále.

Finále Poháru ČKA mužů 2007Ve finále mužů nebylo favoritem žádné družstvo. Pro konečné vítězství jihlavských se ukázal rozhodující nadprůměrný výkon v České Třebové. Do odvety čekal Lokomotivu obtížný úkol, vyhrát. Naději živili v první rundě Jirka Hetych a nejlepší v zápase hostů Pavel Jiroušek. Konec ale hosté vůbec nezvládli. Jihlavským stačily v závěrečné dvojici průměrné výkony ke kýženému vítězství a zisku poháru ČKA.

Finále Poháru ČKA žen 2007Pro kolínská děvčata neskončilo první utkání příliš dobře. Pro odvetu si neodvezla nijak nadějný výsledek. V Kolíně bylo po první dvojici najednou vše jinak. Jasná obě vítězství nad soupeřkami dávala velkou naději na senzační obrat. Hostující a nejlepší hráčka v obou utkáních finále Dana Viková zchladila náladu kolínským. V nervy drásajícím konci tak rozhoduje o zisku poháru ČKA vyhraná druhá dráha v ten den nejslabší jičínské hráčky, která byla paradoxně po této dráze střídána.

Právo účasti v letošním ročníku poháru NBC v německém Augsburgu získaly ženy SKK Jičín a muži KK PSJ Jihlava. Přejme jim mnoho úspěchů ať se v konkurenci nejlepších evropských týmů neztratí.

Datum: 6. 7. 2007 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček