ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Šampiony mezi neregistrovanými jsou hasiči z Dobelic

Přerov – První mistrovství České republiky družstev neregistrovaných hráčů vyhrálo družstvo Hasiči Dobelice, které reprezentovalo soutěž hrající v Ivančicích. Celkově dosáhli výkonu 1 121 kuželek. Na druhém místě skončilo družstvo ČD Uzel Přerov výkonem 1 095 kuželek a třetí místo obsadilo družstvo Tenisté Dačice 1 074 kuželek.

Finálový turnaj MČR neregistrovaných se uskutečnil ve dnech 16. a 17. června 2007 v nádherné kuželkářské hale Spartaku Přerov. Ze tří regionálních kvalifikací se probojovalo na finálový turnaj celkem 24 mužstev, která reprezentovala stejný počet městských soutěží neregistrovaných hráčů.

V sobotu hrálo všech 24 družstev a nejlepších 8 postoupilo do nedělního finále. Výsledky ze soboty se však do neděle nezapočítávaly. Oba dva dny se hrálo v disciplíně 4×60 hs.

V prvním dni se hrálo hlavně o postup do finálové osmičky, což bylo cílem většiny zúčastněných. Při kvalifikačních soubojích se v hledišti tísnilo přes 150 diváků (včetně hráčů). Před nástupem všech „dotahováků“ mělo reálnou šanci na postup ještě 21 družstev a v hale panovala nádherná divácká kulisa, za kterou by se nemusela stydět ani prvoligová družstva. K vidění byly, na neregistrované hráče, výkony na velmi vysoké úrovni, vždyť hned první den pokořilo hranici 1 000 kuželek 15 mužstev (průměr na hráče přes 250 kuželek). Z vítěství v kvalifikaci se nakonec radovali Tenisté Dačice, kteří dosáhli výkonu 1 107 kuželek. Vyvrcholení prvního dne nastalo až v poslední šestici hráčů, kdy Pavel Kubek z Dačic dosáhl výkonu 305 kuželek, a to mu na něj stačilo pouze 58 hodů (poslední 2 hody díky časovému limitu nestihl). Tento výkon lze považovat za neoficiální český rekord v kategorii neregistrovaných.

Po prvním dni to vypadalo, že o první dvě místa se utkají pouze družstva Dačic a Přerova a ostatní budou bojovat pouze o třetí místo. První hráči těchto družstvech to v neděli jen potvrdili a výkony 295 a 294 nasadily velmi vysokou finálovou laťku. Neděle však zastihla v životní formě hráče z týmu Hasiči Dobelice, kteří dokázali překonávat sami sebe a jeden za druhým si vytvářel své osobní maximum, které ještě vždy překonalo výkon předchozího spoluhráče z týmu. Po výkonech 262, 277, 290 a 292 se sice překvapivě, ale zaslouženě mohli radovat z mistrovského titulu pro nejlepší neregistrované družstvo roku 2007. Jejich výkon 1 121 kuželek lze také považovat za neoficiální český rekord v kategorii neregistrovaných.

Zajímavostí je, že vítězné družstvo hraje hned ve dvou soutěžích neregistrovaných, a to v Ivančicích a Rosicích. Loni vyhráli v Ivančicích, a tak získali možnost startu na MČR právě za tuto soutěž. Letos však skončili ve své soutěži „až“ na druhém místě, což jim účast v příštím ročníku MČR původně znemožňovalo, ale díky vítězství zajistili start v kvalifikaci na MČR 2008 i pro tým, který skončil na druhém místě v soutěži, kterou reprezentovali. Tedy získali další postupové místo sami pro sebe!

K oficiální atmosféře vyhlášení vítězů přispěla i účast primátora města Přerova a senátora Ing. Jiřího Lajtocha.

Na závěr bych si dovolil touto cestou ještě jednou poděkovat oddílu Spartak Přerov za výbornou organizaci celého mistrovství. Děkujeme!

Datum: 19. 6. 2007 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: Michal Maryška