ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MČR seniorek hostila Kutná Hora

V sobotu 12. května se na kuželně v Kutné Hoře konalo MČR v kategorii seniorek. Tohoto mistrovství se zúčastnilo všech 36 nominovaných hráček a opravdu se bylo na co dívat.

MČR seniorek 2007Pořadatelé připravili hráčkám perfektní podmínky. Hrálo se do nových kuželek Syndur Top a před každou rundou bylo mazáno, a tak se daly očekávat pěkné výkony. Od počátku byla nastavena celkem vysoká laťka – hned v první čtveřici bylo dosaženo výkonů okolo hranice 550 kuželek. Marie Kolářová shodila 562 kuželek, čímž se ujala na dlouhou dobu vedení. Marie Donátová porazila rovných 550 kuželek, což jí vyneslo průběžné 2. místo.

MČR seniorek 2007Do tohoto pořadí promluvila až ve čtvrté čtveřici hrající Alena Dudová, která se výkonem 558 poražených kuželek vměstnala mezi tyto dvě hráčky. Toto pořadí ale nevydrželo dlouho. Ve 14 hodin se na dráhy dostala dlouholetá reprezentantka Daniela Žďárková, která šla svou hrou od počátku za vítězstvím. Shodila velmi pěkných 572 kuželek a na dlouhou dobu se nikým neohrožována usadila na prvním místě. 

Pořadí se měnilo až po odehrání poslední čtveřice, v níž nastoupila obhájkyně titulu Věra Tomanová. Byl to boj až do posledního hodu, nakonec se ale musela spokojit se stříbrným stupínkem za výkon 564 kuželek.

MČR seniorek 2007Hráčky převedly velmi pěkné výkony, což dokazuje i fakt, že pětistovkovou hranici překonalo rovných 30 hráček! Po celou dobu mistrovství bylo o všechny hráčky hezky postaráno, po celý den měly k dispozici občerstvení a první 3 hráčky obdržely mimo medailí také poháry a hodnotné ceny. Z reakcí zúčastněných hráček bylo patrné, že si mistrovství užily, což bylo naším cílem.

Tímto bych ráda poděkovala všem hráčkám, za vytvoření příjemné přátelské atmosféry a svým kolegům pořadatelům za vytvoření bezproblémového mistrovství. Velký dík patří také všem našim sponzorům.

Datum: 15. 5. 2007 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Petra Dusová