ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství České republiky dorostenek 2007

Mistrovství ČR v kategorii dorostenek pro rok 2007 se odehrálo ve dnech 5.–6. května na kuželně KK Danstav Rosice. Ze strany domácího oddílu bylo vše nachystáno velice pečlivě a myslím, že hráčkám i doprovodu nachystali hezké prostředí.

Mistrovství České republiky dorostenek 2007Prezentace hráček proběhla bez problémů, hráčky dojížděly a prezentovaly se na kuželně ve stanovených časech, většinou dříve, ale přesto v několika málo případech možná nebyly informovány od svých krajských svazů přesně, takže nevěděly přesný čas svého startu. Všechny náležitosti hráček byly v pořádku. Každopádně prezentace proběhla dle rozpisu.

Mistrovství České republiky dorostenek 2007Vlastní kvalifikace proběhla taktéž bez problémů, výkony byly slušné, byť přece jenom na takovéto padavé kuželně a dobře připravené (průběžně bylo přemazáváno, aby byla padavější a podmínky pro hráčky co nejvíce na stejné úrovni) se očekávali vyšší výkony a méně výsledků pod 500 sražených kuželek. Ale samozřejmě nervozita na mistrovství republiky je určitě vyšší než při obyčejných zápasech a udělala ve více případech svoje. V podstatě dle časového plánu kvalifikace skončila a následně si dále ředitel přeborů Josef Vaverka s hráčkami a doprovodem řešil ubytování. Po dalších nezbytných informacích o průběhu finále se pak většina rozešla na ubytování (někteří pak zůstali posedět na kuželně, i při příležitosti sledování hokejového utkání našeho týmu se Slovenskem).

Druhý den jsme se funkcionáři i hráčky s doprovodem sešli na kuželně kolem 7 hodiny ranní, kdy byla podávána snídaně. Vše bylo pak směrováno k začátku finále na 8 hodinu. Finále bylo zahájeno slavnostním nástupem, kdy finalistky přivítal oficiálně ředitel přeborů Josef Vaverka, zástupce ČKA Petr Vaňura a za sbor rozhodčích z titulu funkce hlavního rozhodčího moje maličkost. Následně po odehrání státní hymny byl nástup ukončen a zahájilo se vlastní finále.

Mistrovství České republiky dorostenek 2007Celkově se dá říci, že finále bylo výsledkově poznamenáno začínající únavou a vyšší nervozitou než kvalifikace, většina si výsledkově pohoršila. Některé hráčky se však polepšily výrazně, nejvíce zde hráčka TJ Baníku Stříbro Lucie Šnebergerová, jejíž výkon 570 ve finále znamenal její posun ze 14. místa v kvalifikaci na celkově 8. místo. Zlepšený výkon předvedla i Markéta Jandíková z TJ Valašské Meziřící, pro kterou výkon ve finále, byť po nepovedené první dráze, znamenal posun na „bednu“ a samozřejmě Kamila Šmerdová z TJ ČKD Blansko, jejíž soustředěná a vyrovnaná hra ji po zásluze vynesla mistrovský titul.

Mistrovství České republiky dorostenek 2007Na závěr celého mistrovství byl proveden slavnostní nástup a vyhlášení výsledků. Přizváni byli i zástupci města Rosic, bohužel se nedostavili. Ve spolupráci s Josefem Vaverkou, Petrem Vaňurou a Pavlem Mecerodem z domácího oddílu jsme vyhlásili výsledky a předali drobné dary hráčkám od 9. místa nahoru a medailistkám květiny a medaile. Následně pak Petr Vaňura ukončil letošní mistrovství kategorie dorostenek a po zahrání státní hymny hráčky odešly do šaten se chystat k odjezdu domů.

Mistrovství České republiky dorostenek 2007Celkově lze hodnotit uplynulé mistrovství ČR dorostenek určitě kladně. Kuželna i veškeré zázemí bylo nachystáno pečlivě a nutno domácí oddíl pochválit. Stejně tak si zaslouží pochvalu moji kolegové rozhodčí, Milan Bruža a Karel Ustohal, spolupráce s nimi byla z mého pohledu bez chybičky. Zároveň musím poděkovat všem hráčkám a jejich doprovodu za velice korektní, férové a sportovní chování, které bezesporu přispělo ke zdárnému průběhu mistrovství.

Datum: 8. 5. 2007 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Libor Trnka