ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství České republiky žákyň 2007

Severočeský oddíl Kuželky Podbořany připravil žákyním opravdu vynikající mistrovství! Ono se to dalo tušit již při příjezdu na kuželnu. Bylo vidět že město Podbořany tímto mistrovstvím zcela žije.

Podtrhl to úvodní ceremoniál, kde po hymně České republiky proběhly slavnostní projevy. Nejdříve všechny hráčky a hosty přivítal ředitel mistrovství Jan Ambra, následně všechny pozdravil místní starosta Mgr. Radek Reindl a za VV ČKA já.

Mistrovství České republiky žákyň 2007Všechna děvčata hrající MČR následně obdržela reklamní tašky s upomínkovými a dárkovými předměty a tričko s logem mistrovství. V brožuře vydané k MČR žákyň bylo uvedeno veliké množství sponzorů a tak se dalo očekávat při závěrečném vyhlášení další překvapení týkající se ocenění hráček. Domácí oddíl navíc připravil anketu o nejsympatičtější dívku mistrovství. Všechny hráčky, funkcionáři a doprovod obdržely anketní lístky.

Samotný závěrečný ceremoniál předčil všechna očekávání. Nejdříve na základě hlasování byla předána cena nejsympatičtější dívce mistrovství, kterou obdržela Jitka Bečková z TJ Lomnice. Následně byly oceněny dívky s nejlepšími plnými, dorážkovou a hráčka s nejmenším počtem chyb. Hlavní rozhodčí Drahomír Faix z Loun po té vyhlašoval oficiální výsledky a na žádost domácího oddílu od 28. místa až k vítězce. Mělo to jediný a prozaický důvod, všechny hráčky obdržely ceny! Hodnota cen se úměrně zvyšovala vyšším umístěním.

Mistrovství České republiky žákyň 2007Výkony předvedené na MČR byly dány touto věkovou kategorií. Mezi hráčkami byly vidět rozdíly a bylo to hlavně dáno tzv. „vyhraností“. Kuželna, kuželky a koule byly ve vynikajícím stavu, padavost perfektní. Všichni tři rozhodčí Drahomír Faix, Zdeněk Lefner a Karel Kučera podali profesionální výkon. Nevyskytl se jediný zádrhel, výsledky byly vytisknuty po každé čtveřici a vyvěšovány na nástěnce v prostoru diváků. Souběžně u hracího prostoru byly ještě výsledky uváděny na tabuli.

Mistrovství České republiky žákyň 2007Při závěrečném projevu jsem na adresu domácího oddílu nešetřil superlativy. O organizaci celého mistrovství se zasloužil hlavně Jan Ambra se svojí manželkou a oběma dcerami. Musím říci že bez těchto „nadšenců“ se kuželky neobejdou.

Ještě jednou musím uvést, že to bylo opravdu vydařené a po organizační stránce vynikající mistrovství!

Datum: 7. 5. 2007 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Milan Jakoubek