ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – zpravodaj č. 4

S jarem se pomalu uzavírá letošní sezóna, dlouhodobé soutěže skončily, vítězové se radují, poražení hledají, jak v příštím ročníku zabrat, jednotlivci se připravují na přebory... V poháru ČKA letošní ročník vrcholí a na výkonech je to znát.

TJ Spartak Přerov naznačil jasným postupem přes Přemyslovice, že by letos mohl dokráčet v poháru hodně daleko. V příštím kole se v moravském derby utká s loňským vítězem MS Brno. Dosavadní výsledky slibují napínavé a kvalitní dvojutkání.

KK PSJ Jihlava si přivezla od „Kamencova jezera“ nadějný výsledek. V druhém utkání dlouho nebylo jasné, zda se prosadí favorit. Ovšem koncovka vyšla na jedničku jihlavským mladíkům. Skvěle zahrál Robin Parkan (630). V příštím kole změří síly s Dačicemi, které si ještě v poháru můžou spravit chuť s nepovedené sezóny.

Trnovany si letošní ročník pěkně užívají, opět se dokázali prokousat přes nepříznivý vývoj z prvního utkání do dalšího kola. Drama až do poslední dvojice. Ve čtvrtfinále na ně čekají třetiligové Neratovice. Ty si poradily se sympaticky hrajícím Slavojem Žirovnice.

Na mistra republiky Náchod si nepřišli táborští, základem postupu náchodských byl „kanár“ v prvním utkání, ale jak známe Lokomotivu Tábor z minulých ročníků, svoji kůži nedávají lacino. Pokus o zázrak se nekonal, v odvetě nechybělo mnoho a mohlo být vše jinak. Náchod ve čtvrtfinále narazí na Českou Třebovou, ta si lehce poradila s Konstruktivou Praha A. Ve výsledcích obou utkání ční výkon Pavla Hetycha (Lok. Česká Třebová) – 652!

Ženám se čtvrtfinále termínově uzavře posledního dubna. Prozatím známe prvního semifinalistu, jsou jimi děvčata ze Sokolu Kolín. Chýnov byl kupodivu zdatným soupeřem, vítězstvím v prvním utkání hodně potrápil prvoligové družstvo.

Datum: 9. 4. 2007 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček