ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Češi na SP II. – Na koberečku s Danou Wiedermannovou

Po Petru Mikovi jsem si dovolil oslovit úřadující a ke všemu několikanásobnou mistryni ČR, která má hlavně díky zlým kuželkářským jazykům interní přezdívku zábřežská Vydra ml. (latinsky Lutra Zábřehális – poznámka redakce).

Jen doufám, že mě kvůli tomu za 14 dní v Piešťanech nepřekousne, jak rybu! Pokud jsem v minulém článku spílal Petrovi za stručnost, u Dany bylo vše v pořádku až na moravský dialekt, který jsem musel trochu upravit do čitelné podoby. Na Petrovu obhajobu musím ještě přiznat, že mail s odpověďmi poslal jako první. Dana si nechala den na rozmyšlenou a bylo to znát.

Ahoj Dančo, byl jsem určen jako mediální pracovník pro SP, tak jsem si říkal, že s Tebou udělám před odjezdem rozhovor. Půjde to jen na web, tak se neboj! Kolikátý to pro Tebe bude SP?
"Myslím si, že čtvrtý, ale jistá si nejsu!"

Jakých úspěchů jsi na této soutěži dosáhla?
"Medaile bohužel nemám žádné, jen snad jednu bramborovou, pokud si dobře vzpomínám..."

S jakým cílem jedeš na SP letos?
"S jakým cílem? Hlavně neudělat ostudu a pokusit se dostat co nejdál a dobře reprezentovat Českou republiku."

Věříš, že by to letos mohla být lepší medaile než bramborová?
"No moc si nevěřím, protože momentálně hraju střídavě oblačno, jednou dole a jednou nahoře...záleží na tom jak mi sedne kuželna a jaké budu mít štěstí ve hře."

Máš na startovní listině nějakou favoritku, která podle Tebe letos vyhraje?
Jistě, na startovní listině vidím jasnou favoritku a to Barbaru Fidel – je to její kuželna i podle výsledků, které zpracovává pan Holý. Jinak další favoritku bych tam viděla i Lucku, ale člověk nikdy neví,vždyť to znáš sám (ano to znám! – poznámka redakce)...i favoriti se dají porazit. Nemusí jim to pokaždé vyjít!"

Je pro Tebe výhoda, že jako trenéra budeš mít za sebou Luďka Keprta, který Tě už dlouho trénuje v Zábřehu, nebo je Ti to jedno, protože trenéra stejně moc neposloucháš?
"No to nevím, zda je to pro mě výhoda, každý si myslí, že Luděk je na nás jako trenér Zábřeha hodný a máme u něho protekci, ale to není pravda! Právě naopak, snaží se z nás dostat co nejvíc, maximum, a všechny holky jsou mu za to hodně vděčné! Jinak jsem ráda, že tam bude, protože mi dokáže poradit a i podržet v každé chvíli. On prožívá každý hod se svým svěřencem a toho si u něj hodně cením!"

Máš na SP připravenou nějakou osvědčenou taktiku nebo to budeš hrát jako při ligovém utkání?
"Žádnou taktiku nemám vymyšlenou, budu se snažit hrát jako v ligovém utkání, vyhrát první dráhy třeba jen o kolek a hlavně hrát od prvního hodu, i když se to ne vždycky podaří, každopádně budu bojovat."

Na závěr jsem stejně jako u Petra přihodil jednu odlehčenou... "Získá letos Zábřeh konečně titul???" Tahle otázka Danu tak vylekala, že s obavami před zakřiknutím možného triumfu odmítla vypovídat…Každopádně jí tímto ještě jednou děkuji za čas a přeju jí, aby svoje nejlepší umístění minimálně zopakovala, protože od loňského roku se nehraje zápas o 3. místo a poraženým semifinalistům se udělují 2 bronzové...

Datum: 9. 2. 2007 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza