ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kuželkáři roku Vaverková, Kotyza, trenérem roku Jelínek

V sobotu 6. 1. 2007 proběhlo v Brně slavnostní vyhlášení výsledků anket o nejlepší kuželkáře roku 2006, které zvolila odborná porota. Vítězi se stala dvojice největších favoritů Lucie Vaverková a Jan Kotyza.

Vítězem ankety Kuželkář roku 2006 se stal Jan Kotyza (KK PSJ Jihlava), který získal v uplynulém roce celkem 7 medailí z mistrovství světa nebo světového poháru. Druhé místo obsadil Viktor Pytlík (SKC Staffelstein, GER), který získal s Janem Kotyzou stříbrnou medaili na MS v kategorii dvojic a třetí místo obsadil nejlepší hráč domácí ligy a držitel nového českého rekordu Michal Jirouš z SKK Primátor Náchod.

Titul Kuželkářka roku 2006 získala Lucie Vaverková (SPG Lackenbach, AUT), která na MS juniorů získala stříbro v jednotlivcích a bronz v kategorii dvojic. Na druhém místě se umístila stejně jako loni Šárka Marková, hráčka mistrovského klubu KK Slavia Praha a nejlepší hráčka loňského ligového ročníku. Kuželkářská hvězda roku 2005 Dana Wiedermannová z KK Zábřeh se umístila na třetím místě.

Trenérem roku byl zvolen Bedřich Jelínek, odstupující trenér juniorské reprezentace, který své svěřence na MS juniorů v italském Bolzanu přivedl k 5 medailovým úspěchům.

Vítězem ankety Junior roku 2006, která je určena pro hráče ve věku 15–23 let, se stal také Jan Kotyza. Na druhé místo zvolila svým hlasováním odborná porota Zdeňka Dvořáka (TJ Lokomotiva České Velenice). Další z juniorských stříbrných reprezentantů Petr Mika z KK MS Brno obsadil třetí místo.

Nejlepší Juniorkou roku 2006 byla zvolena Lucie Vaverková. Hned za ní skončila Dana Wiedermannová následována svojí mladší sestrou Hanou Wiedermannovou (KK Zábřeh). Zajímavostí je, že právě tyto 3 juniorky obsadily nejvyšší pozice i v loňské anketě Juniorka roku, jen si tentokrát své pozice vyměnily.

Z hráčů ve věku 10–16 let volí odborná porota Talenty roku, kteří v uplynulém roce dosáhli největšího výkonnostního vzestupu. Za rok 2006 byli Talentem roku zvoleni Martin Procházka (TJ ČKD Blansko) a Simona Koutníková ze Sokola Duchcov.

Své loňské vítězství v anketě Rozhodčí roku obhájila Soňa Keprtová.

Do Kuželkářské síně slávy byly letos uvedeni:
Karel Blaževič (in memoriam), Miroslav Kočárek (in memoriam), Václav Mrňák (in memoriam), František Prejsler (in memoriam), Slávek Seidl (in memoriam), Jaroslav Šimůnek (in memoriam), Vlastimila Šindlerová (in memoriam), Jiří Šticha (in memoriam), Jindřich Vaněk (in memoriam), Pavel Varsik (in memoriam), Marie Mikulčíková, Stanislav Willmann, Vladimír Tlamka.

Datum: 10. 1. 2007 | Sekce: Ostatní | Autor: Michal Maryška