ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí – 4. turnaj

Čtvrtý turnaj představoval velké překvapení v počtu přihlášených dětí. Bylo jich celkem 277! Jak už to ale chodí díky nemocem, jistě zapřičiněných i trošku zvláštním lednovým počasím, nakonec turnaj absolvovalo 254 dětí. I to je jistě úctyhodný počet.

Kuželna ve Vsetíně hostila celkem 33 dětí. Velice slušný výsledek 260 kuželek dosáhl domácí M. Bělíček.

Do Podbořan přijelo jednapadesát dětí. Nejvyššího výkonu 259 kuželek docílila i zde domácí K. Švihlíková (dm) a M. Wohlmuth (hs) z Rokycan 249 kuželek.

V Šumperku, podobně jako v Táboře, se hrálo již v páteční podvečer. Na obou kuželnách se sešlo 85 dětí. Na šumperské kuželně byl k vidění vůbec nejvyšší výkon čtvrtého turnaje 271 kuželek v podání J. Haresty (hs) z Blanska. Bohužel v Šumperku byl ke startu připuštěn neoprávněně Martin Kováčik z Náchoda (dle údajů ve výsledkové listině narozen 6. 10. 1997). Proto jej ve výsledcích neuvádím. V Táboře předvedl výborný výkon jihlavský P. Benedikt (hs) a měl hodnotu 266 kuželek.

Po čtvrtém turnaji nám situace v boji o postup do finále začíná „houstnout“. Zejména na pozicích blízko osudného šestnáctého místa není vůbec nic rozhodnuto a změnu může přinést každé, byť drobné zaváhání. Takže přeji všem, aby se mohli účastnit další dvou turnajů, bojovat o postup a nevyřadila je například nemoc či jiná událost, kterou mohou jen těžko ovlivnit.

No a na závěr tohoto úvodníku blahopřeji oběma vyhlášeným „Talentům roku 2006“ – Simoně Koutníkové ze Sokola Duchcov a Martinu Procházkovi z ČKD Blansko i všem ostatním vyhodnoceným borcům a přeji jim hodně úspěchů v jejich další kuželkářské karieře.

Nezapomeňte, že termín pro podání přihlášek na další turnaj je již 27. leden 2007.

Datum: 8. 1. 2007 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John