ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Čtvrté kolo ligových soutěží

Nováček z Vysočiny, Jihlava, nepoznal hořkost porážky ani na kuželně mistra, Náchoda. Ženy se dočkaly první letošní šestistovky. Postarala se o ní Jitka Killarová novým rekordem náchodské kuželny.

První liga mužů

Nováček z Vysočiny, Jihlava, nepoznal hořkost porážky ani na kuželně mistra, Náchoda. Domácímu družstvu nemohl k oběma bodům pomoci ani kvalitní výkon Michala Jirouše v závěru utkání. V neděli nestačil kvalitní výkon Náchoda na rekord kuželny domácího Slavoje v předehrávce 5. kola a tak mistr označit víkend za úspěšný nemůže. Slavoj kromě výhry nad Náchodem přivezl v sobotu body i z České Třebové a to stačí na posun do čela tabulky. Slavoj má ale předehrané utkání navíc. Jihlava má skvělou příležitost se už po jednom měsíci působení v nejvyšší soutěži podívat na všechna družstva z nejvyššího patra. V cestě jim budou stát Luhačovice. Moravská Slavia hostila bezbodové Dačice a ty udržely vyrovnaný stav jen v první třetině utkání. Do čela tabulky jednotlivců se posunul Jaroslav Slabák sledován Petrem Mikou a v první desítce má Moravská Slavia ještě další dva hráče. Nečekaně hladce odevzdal Tábor body domácím Luhačovicím. Velký podíl na tom měl úvodní výborný výkon Jiřího Kudláčka. Zdá se, že z Českého Krumlova, kde mají domácí kuželnu Loučovice, se lehce body vozit nebudou. Po Slavoji se o tom přesvědčil i Přerov. Domácí opět překonali rekordy kuželny, jak družstvo, tak i Karel Jirkal v jednotlivcích. Podle výkonů to asi v Krumlově nebude žádný med. Nezvykle vysoké výkony padaly v Zábřehu. Domácí družstvo získalo první body. Opava v závěru stahovala, ale nestáhla.

První liga žen

Ženy se dočkaly první letošní šestistovky. Postarala se o ní Jitka Killarová novým rekordem náchodské kuželny. I její zásluhou zůstává družstvo Zábřeha už jediné bez bodové ztráty. Zábřeh dosáhl v Náchodě zatím nejlepšího výkonu sezóny a podíval se z blízka i na rekord kuželny v družstvech. Tabulku ale vede po předehrávce příštího kola Slavia. Ta utrpěla v sobotním utkání Chomutově první ztrátu. Ani rekord kuželny nezabránil tomu, aby přišla v utkání s domácím Jirkovem o bod a jediná kuželka chyběla v dramatickém závěru k tomu, aby přišla o oba. V nedělní předehrávce, i přes zatím nejhorší svůj domácí výkon, bezpečně přehrála Náchod. Náchodská děvčata měla těžký víkend. V sobotu vicemistr a v neděli mistr. Tomu odpovídá i nula na jeho víkendovém kontě. O výrazné překvapení se postaral Přerov. Až teprve závěr utkání s Blanskem patřil domácím hráčkám, to už ale bylo na zvrat pozdě. Vsetínské mládí se nedokázalo vyrovnat s jičínskými drahami a tak domácí hráčky mohly odehrát utkání téměř v tréninkovém tempu. Poprvé doma se představila Konstruktiva. Kroměříž se dlouho držela. Po dvou třetinách dokonce o 48 kuželek vedla. O výhře domácích rozhodla Lenka Bukovská výhrou o 186 kuželek. Značný podíl na tom měla i soupeřka. Šumperk hostil kolínského nováčka a nedaroval mu nic. Po rekordech družstva i jednotlivkyň v podání Andrei Tatouškové odjel Kolín s prázdnou.

Datum: 3. 10. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda