ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Michal Jirouš dosáhl českého rekordu - 677 kuželek!

Hodnota nového českého rekordu je 677 poražených kuželek, který vytvořil ve 2.ligovém kole náchodský Michal Jirouš. V prvním kole atakoval neúspěšně rekord náchodské kuželny, ve druhém kole si to vše vynahradil. Samozřejmě rekord podléhá ještě schválení VV ČKA. Stejně tak náchodské družstvo v prvním kole rekord kuželny „jen“ vyrovnalo. Ve druhém kole už ale neodolal.

Kvalitní výkon Luhačovic nestačil. Náchod je v čele tabulky se čtyřmi body. Stejný bodový zisk má i nováček z Jihlavy, který dokázal zvítězit v dramatickém utkání v Zábřehu, když domácí družstvo prakticky celé utkání vedlo a ještě před poslední dorážkou byl náskok Jihlavy pouhých 7 kuželek. Stejný bodový zisk má i Opava, ta má však utkání 3.kola předehráno. V tomto kole si napravila reputaci v Dačicích, když nahradila výpadek z kola prvního na domácích drahách s Přerovem. Právě domácím družstvům z posledních dvou popisovaných utkání, Dačicím a Zábřehu, patří poslední dvě příčky s prázdným bodovým kontem. Výborně se předvedl poprvé v „domácím prostředí“ v Českém Krumlově i druhý nováček Loučovice, když dokázal přehrát v novém rekordu kuželny vicemistra Slavoj Praha. Daleko za stávající hodnotou českého rekordu (3 kuželky) nezaostal ani trenér mužské reprezentace, Jaroslav Slabák, v utkání Moravské Slavie s Přerovem. Hosté si odvezli, po úspěšném prvním kole, z Brna debakl. V České Třebové se hrálo poprvé do nového typu kuželek a Tábor v souboji třetího a čtvrtého družstva loňské tabulky tentokrát nestačil.

První liga žen

Na čele se usadila čtveřice s plným bodovým ziskem. Tři z těchto čtyř družstev (Slavia, Zábřeh a Přerov) patřila k největším favoritům už před zahájením soutěže. To družstvo, které je zatím v pořadí nejvýše, Náchod, po loňské nevydařené sezóně rozhodně k favoritům nepatřilo. Náchod uštědřil kanára Jičínu, který v prvním kole stejný poměrem vyprovodil Jirkov. Utkání samo o sobě zas až tak jednoznačné nebylo. Rozdíl 43 při skóre 8:0 se vidí jen výjimečně. Slavia po kvalitním výkonu vyhrála v Blansku. Zábřeh vcelku hladce vyhrál v derby v Šumperku i přesto, že domácí ženy v závěru značnou část z náskoku hostujícího Zábřeha odkrojily. Přerov naprosto jednoznačně smetl Konstruktivu v novém rekordu kuželny. V závěru tabulky máme tři družstva, která ještě nebodovala. Konstruktiva hrála obě utkání venku a Blansko a Šumperk neměly v úvodu nejpříznivější vylosování. Vloni překvapivě dobrá Kroměříž uhrála v domácím prostředí jen bod s nováčkem z Kolína. Jirkov měl hodně práce s druhým nováčkem,Vsetínem. Body si zajistil až v předposlední třicítce utkání.

Datum: 18. 9. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda