ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA družstev – zpravodaj č. 6

Až obhájci Českého poháru v kuželkách muži SKK Primátor Náchod vystavili stop pro sympaticky hrající překvapení letošního ročníku TJ Lokomotiva Trutnov.

První semifinále mělo jasného favorita, Náchod se této role zhostil s naprostou suverenitou. Domácí celek velice brzo poznal, že má minimální šanci alespoň na přijatelný výsledek.

Odveta náchodským vyšla opět skvěle. Z obou utkání semifinále se tak zrodil jednoznačný výsledek, ve kterém outsider z Trutnova se stal svědkem nového rekordu ve dvouutkání v poháru (4726). Pro poražené se stala účast v semifinále určitě milým překvapením a diplom za 3.místo bude jistě radostnou náplastí za nevydařenou sezonou ve třetí lize z kterou se letos rozloučili.

Podobnou sezonu zažil letos v první lize loňský finalista a účastník v poháru NBC KK Rostex Vyškov. V semifinále rozhodně nebyli favority. V prvním utkání doma zněl úkol jasně, vytvořit si co nejpřijatelnější výsledek do odvety. Ve vyrovnaném zápase se bylo na co dívat. První čtveřice hráčů předvedla nadprůměrné výkony, pro domácí se šťastným koncem. V druhé polovině se nedařilo domácímu Kamilovi Bednářovi, střídající Miroslav Němec v posledních hodech získává důležitý bod a od „kanára“ zachraňuje brněnské Miroslav Milan.

Odveta na Moravské Slavii naznačovala po první polovině tuhý boj do posledního hodu. Proti se postavili domácí Jaroslav Slabák a Miroslav Milan, druhý jmenovaný se svými výkony v obou utkáních stává klíčovou postavou pro postup MS Brno do finále.

Finále 5.ročníku poháru ČKA mužů slibuje opravdovou lahůdku, utkají se zatím jediní dva držitelé Českého poháru a to vítěz I. ročníku KK Moravská Slavia Brno a trojnásobný vítěz SKK Primátor Náchod. Obě utkání se uskuteční v červnu a začínat se bude v Brně.

Zpravodaj č. 6 (PDF, 172 kB)

Datum: 5. 6. 2006 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček