ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start juniorů – Horní Benešov

Na krásné nové čtyřdráze se ve dvouapůltisícovém Horním Benešově uskutečnil poslední Kontrolní start juniorských reprezentačních družstev před Mistrovstvím světa v Bolzanu.

Mnozí účastníci z větších měst se jen podivovali nad tím, jak taková malá obec má krásný kuželkářský stánek.

Kuželna byla výtečně připravena, organizaci ze strany pořadatele lze ohodnotit podtrženou jedničkou. Hlavní zásluhu na tom mají manželé Martiníkovi a manželé Petřekovi - muži se starali o technické záležitosti, jejich ženy pak pečovaly o žaludky účastníků. Nutno ještě konstatovat, že při závěrečném hodnocení, které proběhlo i za účasti hornobenešovské veřejnosti, byli domácí pořadatelé odměněni srdečným potleskem. Kuželna sama je velmi dobře vybavena, má hlediště pro početnou diváckou účast a kuželky v Horním Benešově jsou nyní v popředí zájmu. Jistě se brzy dočkají dalších významných akcí (tou nejbližší je Mistrovství republiky juniorů) a jistě mají ambice uspořádat i významnější akce – mezistátní utkání apod.

K účasti na kontrolním startu bylo pozváno po 8 juniorech a juniorkách a byli to ti, kteří byli hodně blízko nominaci na MSJ v Bolzanu. Nakonec ale tak, jak tomu povětšinou bývá, zasáhly do plánované účasti zdravotní a jiné problémy. Z původně nominovaných se omluvila Markéta Kulhánková, jejíž zdravotní stav ji znemožnil i předpokládané zařazení do nominace na MSJ. Ze studijních důvodů se pak byla nucena omluvit jičínská Lenka Tomášková. Poněvadž to bylo známo v dostatečném předstihu, byly povolány předem určené náhradnice Lenka Hrdinová (SKK Jičín) a Kateřina Mísařová (KK Zábřeh). Daleko nepříjemnější byla omluva Vlasty Bělíčka (Zbrojovka Vsetín), který byl hospitalizován s doposud nespecifikovaným plicním onemocněním. Jelikož to bylo tzv. „na poslední chvíli“, byl dodatečně povolán domácí junior Zbyněk Černý. Onemocnění Vlasty je o to nepříjemnější, že to je hráč s opravdovou nadějí na účast v kádru pro MSJ a doposud není jasné, kdy bude znovu fit.

Dle programu hráli všichni v sobotu po obědě (sraz byl totiž až v sobotu ve 12.00) prvních 120 HS, večer proběhl volný trening a na nedělní dopoledne byla připravena druhá stodvacítka.

Zdravotní problémy (byť ne závažného charakteru) se zúčastněným nevyhnuly ani přímo při kontrolním startu. V sobotu při vynikajicím nástupu – první dráha 176 – se „ozval“ Zd. Říhovi již při 20.hodu stehenní sval, přes bolest dohrál, jeho výkon měl, pochopitelně klesající tendenci, přesto dosáhl pěkného výkonu (585), ale na nedělní start byl raději omluven. Při prohlídce fyzioterapeutkou bylo konstatováno, že se jedná opravdu jen o natažení a během několika málo dnů bude v pořádku. Po sobotním volném treninku začala zlobit záda Lucku Vaverkovou a tak raději i ona dostala v neděli „volno“. I u ní se jedná o lehké natažení a protože nejde o žádnou recidivu, nemělo by to jak u ní, tak i u Říhy znamenat problém při případném startu na MSJ. Na volná místa nastoupili mladí hráči domácího oddílu.

Na závěr kontrolního startu byla zveřejněna nominace na MSJ a všem byly předány Nominační dekrety spolu s Rámcovým programem.

Výsledky (PDF, 28 kB)

Datum: 17. 4. 2006 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý