ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA družstev – zpravodaj č. 4

Březen za námi, zima se konečně po dlouhých 4 měsících odporoučela, bohužel jak rychle přišla, tak rychle odchází a přináší s sebou záplavy. Z výsledků vybírám jen ty nejzajímavější.

Když jsem posledně chválil muže za výborné výkony, netušil jsem, co předvede na táborské kuželně Pavel Petrů, jeho úctyhodných 670 bodů proběhly medií jako blesk z čistého nebe! Odveta s MS Brno mohla být jen formalitou, Brno v prvním utkání přehrálo Tábor s přehledem, vylepšilo historické maximum bodů v poháru na jedno utkání o 2kolky!. I celkové množství sražených kolků v obou utkáních je nejvyšší! Moravská Slávia nadělila táborským kanára a dílčí body (14:2) vypovídali jasně, že brněnští míří do čtvrtfinále. Ale Lokomotiva ukázala, že nic není nemožné. Před poslední dvojicí žila naděje, dojde-li k „náhlé smrti“. Jediná vyhraná dráha Petra Míky rozhodla, že se tak nestane a do dalšího kola postupuje MS Brno.

K „náhlé smrti“ došlo v jiném souboji 2.kola nadst.části, mezi Sokolem Kolín - KK SDS Sadská. Po domácích výhrách ve stejném poměru 4:2 ve skóre a 9:7 v dílčích bodech, postupuje dál Sadská poměrem 36:34 sražených kolků. Pro nezasvěcené, náhlou smrt sehrají ti hráči obou družstev, kteří zakončovali odvetné utkání (v případě dvoudráhy se to týká po jednom hráči z každého družstva, u čtyřdráhy dvou hráčů z obou družstev) a startují na těch drahách, na kterých ukončili svůj řádný start při náhlé smrti odehraje každý hráč tři hody do plných a postupujícím družstvem se stane družstvo, jehož hráči dosáhnou vyššího počtu poražených kuželek v rozhozových hodech. Pokud po sérii rozhozových hodů nepadne rozhodnutí, pokračuje systém náhlé smrti další sérií (až do rozhodnutí), před kterou si vždy hráči na sousedních drahách si vymění dráhy. Pro odehrání tří hodů v náhlé smrti není stanoven časový limit. Hráči se v provádění hodů pravidelně střídají a hody provádí na pokyn rozhodčího. Sérii hodů vždy začínají hráči na levých drahách. První sérii rozhozových hodů hrají hráči na té dráze, na které ukončili svůj normální start.

Za dosavadní nevětší senzaci lze považovat úspěšné tažení třetiligové Lokomotivy Trutnov A. V 3.klm skupiny C se krčí před posledním kolem na rozhraní sestupových příček! Připsali si další cenný skalp, dobře známého soupeře, béčka z Náchoda, které má nakročeno do druhé ligy. Možná by tento postup vyměnila za udržení v lize.

Vyrovnaná utkání sehráli staří dobří známí z 2.ligy, Jiskra Kovářská - Hvězda Trnovany. Podle prvního pohledu na skóre úvodního utkání by se zdálo, že je tomu naopak. Všechny rozdíly v duelech hráčů se vejdou do rozmezí 19kolků!!! A odveta? Světe div se, až na poslední souboj domácího Tomáše Strejce s Pavlem Rázem, pokračování v těsných vítězstvích Kovářské!!!

Semifinále žen je v polovině. Zábřežské děvčata můžou dál snít o double. První utkání zvládla na výbornou. Výborně zahrála Hana Wiedermannová (577), její výkon vyčnívá nad všemi ostatními.

Přerov po těsné výhře Dagmar Mrázkové, dalších dvou výhrách a jednoznačné prohře své kolegyně Miroslavy Janulíkové, veze do Jičína nadějný výsledek. Jičínské může hodně mrzet těsná prohra o kolek v úvodním duelu.Odveta je ještě otevřená a zřejmě bude hodně dramatická.

Čtvrtfinále mužů se odehraje v termínu od 1.4. – 30.4.2006. Semifinále žen se odehraje do 30.4. 2006, nejpozději však do 1.5.2006 do půlnoci.

Zpravodaj č. 4 (PDF, 193 kB)

Datum: 3. 4. 2006 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček