ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Champios League 2005-2006 odveta 2. kola

Do odvetného utkání 2. kola Champions League vstupovaly kuželkářky pražské Slavie proti rumunským soupeřkám s velkým handicapem. Tím bylo úvodní utkání v Rumunsku, kde před třemi týdny slávistky prohrály vysoko 1:7 a získaly pouhých 8 pomocných bodů.

Logo CHLSlávistky nastoupily bez stále zraněné juniorky Markéty Kulhánkové s Nikolou Zuzánkovou v záloze. Po úvodních dvou duelech došlo ke smíru. 1:1 a nulovému rozdílu v kuželkách. Šárku Markovou po slibném rozjezdu (145) a zisku dílčího bodu donutila Daniela Muntean k postupné kapitulaci, Šárce již nepustila ani bod a vyhrála o 20 kuželek (540:560). Ve druhém souboji se naopak pomalu rozjížděla Růžena Smrčková. Na nevydařené první plné (78) navázala zlepšenou dorážkovou, na výhru na dráze to ale nestačilo (128:130). Zlepšenou hrou na další dráze (133) a především herním výpadkem soupeřky Emesse Martiny (115) vedla Růžena po polovině disciplíny o 8 kuželek při shodě dílčích bodů. Třetí povedenou drahou (148), kde se urodily v dorážce dvě hodovky za sebou, přihodila Růžena dalších 15 kuželek do plusu, a tak i když na poslední dráze o 3 kuželky prohrála, vyhrála při shodě dílčích bodů 2:2 o 20 kuželek (553:533). Po první třetině utkání tak měla Slavia "vyčerpaný" jeden velký bod a pět malých.

Ve druhé dvojici nastoupila Jana Pavlíková a úspěšná juniorka Lucie Vaverková. Jana by musela pro výhru na první dráze dorazit "plzeň" a jít do plných, nepodařilo se a prohrála o pouhou kuželku. Druhou i třetí dráhu vyhrála a vedla před poslední drahou o 18. I přes zhoršenou hru se dvěma újezdy (z toho jeden existenční) natěsno uhájila vítězství (534:531). Lucka hrála skvěle, zdrtila duo soupeřek (Medesan, střídala Duka) 4:0. Trochu zaváhala na druhé dráze (128), ostatní skvěle (149-152-151). Chyběla sice dnes na mezistátním přípravném utkání juniorské reprezentace proti Slovensku v Přerově, ale svým výkonem v Praze 580 jistě udělala trenérům radost. Pro Slavii v tu chvíli nahrála k Janiným 3 kuželkám dalších 81! Po dvou třetinách utkání tak byl stav velice nakloněný výhře slávistek. 3:1 na body a vedení o 84 kuželek. Výhře velice, postupu již obtížněji, ač ani ten ještě nebyl vyloučen. Poslední dvě hráčky by ovšem nesměly pustit ani jeden dílčí bod (případně jeden a vyhrát pak v "náhlé smrti" – při shodě tabulkových bodů, bodů hráčů i dílčích bodů za odehrané dráhy – zůstávají poslední hráčky na drahách a hrají na tři hody do plných do konečného rozhodnutí). Rumunské dotahovačky si ale pro postup došly bez smilování. Drtivým nástupem si potřebné dva body získaly hned na prvních drahách: Doina Baciu 163 a Ioana Vaidahazan 157. Jejich soupeřky Blanka Mizerová a Markéta Bendová navíc nezačaly vůbec dobře a tak ze slibného náskoku 84 už na první dráze prohrály 80 kuželek! Slavia v tu dobu těsně vedla o 4 kuželky, na čestnou výhru na domácí půdě by slávistky musely rozehrané Rumunky udržet. Blanka Mizerová se sice začala trochu "sbírat" a na třetí dráze (146) dokonce získala čestný bodík, celkově ale prohrála o 46 kuželek (531:577). Markéta Bendová, kterou stále trápí operované koleno, narazila na nejlepší hráčku soupeřek veteránku Baciu a musela se tak smířit s vysokou prohrou (497:585).

Postoupit bylo těžké, ale "prestižně" vyhrát slávistky samozřejmě chtěly. Po dvou třetinách utkání tomu okolnosti nasvědčovaly. Obě poslední hráčky mohly i prohrát, stačilo udržet poměrně vysoký náskok. Bohužel se nepodařilo a tak nezbývá než se otřepat před náročným koncem ligového ročníku. Slávistky si mohou spravit chuť v sobotu 18.3. v domácím utkání proti Ratíškovicím a nabrat síly před náročnými dvojutkáními Zábřeh/Šumperk 25.-26.3. a na Slavii proti Přerovu/Náchodu 1.-2.4. Poslední utkání letošního ročníku ligy se hraje 8.4. na pražské Konstruktivě.
Nezbývá než popřát pěkné výkony družstvům, která se probojovala do finále Champions League 1.-2.4. v rumunské Hunedoaře. Kromě žen z Targu Mures jsou to Rakušanky z BBSV Wien, Chorvatky z Podravky Koprivnice, které vyřadily slovenský tým z Podbrezové, a ženy Tatranu Sučany. Slovenky vyhrály sestrovražedný boj s kolegyněmi z Trstené a postoupily do finále. Budeme držet sympatickým sestrám Koyšovým a jejich spoluhráčkám palce!

Zápis utkání (PDF, 49 kB)

Datum: 12. 3. 2006 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Blanka Mizerová