ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA družstev – zpravodaj č. 3

V novém roce se představila větší část družstev ve výborné formě. Skvělých výkonů dosáhli především muži. Do poháru se poprvé zapojila družstva nasazena přímo do nadstavbové části.

Drtivá většina splnila roli favorita, postoupila. S nasazených vypadl Horní Benešov, Blansko. Těm ovšem los přidělil těžší soupeře. Přemyslovice resp. Tábor, hrající vyšší soutěž. Za překvapení nelze považovat vyřazení druholigové Konstruktivy A Hazlovem A. Tito rivalové se potkávají pravidelně v lize. Tabulkově níže postavený Hazlov A postoupil s menší části se štěstím, ale z větší zaslouženě protože v prvním utkání dokázal vyhrát v Praze a odveta se neodehrála, pro nedostatek hráčů Konstruktivy A zdecimována zraněnými hráči. Překvapením osmifinále je postup Trutnova A! Dokázal zvítězit v obou zápasech. Jednoznačné skore klame, hrálo se o každý kolek, napínavé, dramatické byly obě utkání. V jiných zápasech se bylo také na co dívat. V Brně na Mor.Slavii viděli diváci 3 šestistovky a podle mých záznamů rekord družstev v poháru v disciplíně na 120hs. Duel Husovice - Brno IV patřil v tomto kole za nejkvalitnější, v obou zápasech padly 4 šestistovky, když se k tomu přidala velká dávka napětí, bylo co závidět divákům.

U žen je pohár dál. Hrála se čtvrtfinálová utkání. Překvapení žádná a favoritky nepřipustili sebemenší dramatičnost. Pěkný výkon zaznamenala v odvetě s Otrokovicemi přerovská Michaela Sedláčková, výkon 581, výhra nad soupeřkou o 115kolků koresponduje s ostatními zápasy žen ve čtvrtfinále.

Další kolo nadstavbové části mužů se odehraje v termínu od 1.3. – 31.3.2006. U žen je termín delší, od 1.3. – 30.4. 2006. Obě kategorie, jak muži tak ženy, musejí odehrát od 2.kolo nadstavbové části již na čtyřdráhových kuželnách.

Zpravodaj č. 3 (PDF, 207 kB)

Datum: 8. 3. 2006 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Martin Bilíček