ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Dvojnásobné vítězství v Rakousku

Dne 25.2. se v rakouském městě Krems uskutečnilo přátelské utkání mezi reprezentačními výběry České republiky a Rakouska. Na nové čtyřdráhové kuželně od firmy Vollmer bylo hlavním cílem utkání prověřit formu reprezentantů před blížícím se MS, které se uskuteční na podzim v Makedonii.

AUT - CZE, 3:5, 3304:3327

Komentář k mezistátnímu utkání žen z pohledu diváka K. Bednáře:

V dopoledních hodinách se nejprve utkaly ženské reprezentační výběry.

FotkaDo utkání vstoupily lépe domácí hráčky, když Gabi Bürger hned od úvodu nasadila vysokou laťku (593) a bezpečně přehrála Šárku Markovou, které se start nevydařil podle jejích představ (535). Se soupeřkou dokázala držet krok pouze na třetí dráze. To Jitka Killarová sváděla urputný boj se soupeřkou až do konce, když se v samotném závěru od ní i trošku odvrátilo štěstíčko, kdy předposledním hodem, potřebovala srazit šavli (křídlo) s dámou. Perfektní hod však dámu „nezatáhnul“ a tak bod získala domácí hráčka (554:552).

V prostřední části se v podobném duchu jako předchozí nesl duel mezi Evou Budišovou (556) a Reginou Grafl (551), tentokrát se šťastnějším koncem pro Evu a ta získala důležitý bod. Dobře rozjeto to měla i Lenka Kalová (523) proti Edith Spreitzer (531), když po vyrovnané první šedesátce si na třetí vypracovala mírný náskok. Zkažená poslední dorážka však rozhodla o tom, že bod nakonec získala domácí hráčka. Stav po dvou odehraných náhozech byl tedy 3:1 ve prospěch Rakouska.

FotkaV závěru však za nás nastupovala dvojice Lenka Bukovská a Naďa Dobešová, která se hned od úvodu dala do snižování náskoku. Naďa po průměrné první dráze na druhé zabrala a od té doby duelu jasně dominovala. Nakonec z toho bylo výborných 590 kolků. Lenka zahrála první tři dráhy vyrovnaně, ale to nejlepší si nechala na závěr (154). Za skvělého povzbuzování, z něhož vynikal zvláště hlas neúnavného fandy Jirky Němce, dokázaly holky otočit nepříznivý stav zápasu a v posledních hodech si mohly dovolit i mírně polevit. Skvělý zápas se skvělou atmosférou byl tak odměněn vítězstvím českého družstva.

Výkony českých hráček: Š. Marková 535, J. Killarová 552, E. Budišová 556, L. Kalová 523, N. Dobešová 590, L. Bukovská 571 (mimo oficiální utkání P. Keprtová 530, V. Šťastná 596!)

AUT - CZE, 2:6, 3508:3513

Stručný komentář k odpolednímu zápasu mužů (podle výsledkové listiny):

FotkaVýběr mužů nastoupil v odpoledních hodinách a v neméně atraktivním duelu nakonec těsně zvítězil nad domácím výběrem v poměru 6:2, když o vítězi rozhodlo pouhých 5 kuželek. Zdeněk Gartus se výkonem 628 kolků postaral o nový rekord místních drah.

Výkony českých hráčů: Z. Gartus 628, T. Marančák 574, P. Petrů 580, J. Němec 558, M. Fürst 570, R. Holakovský 603 (mimo oficiální utkání R. Goldemund 552, M. Vaněk 598)

Datum: 26. 2. 2006 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů