ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Champions League – 2. kolo – úvodní utkání 18.2.2006 v Rumunsku

Náš výlet do rumunské "tramtárie" začal v pátek ráno. Po nekonečném 16 hodinovém putování v dešti a plískanici jsme čtvrt hodiny před půlnocí konečně dorazili do Targu Mures.

A tam našli kýženou a dlouho toužebně očekávanou střechu nad hlavu: hotel Everest. (To budou asi zítra vrcholové výkony, pomyslela si možná v duchu některá z nás...) Připočítali jsme si hodinu za překročení časového pásma a noc byla jako mávnutím kouzelného proutku kratší.

FotkaSotva jsme usnuli, bylo ráno a my se vydali na kuželnu, na kterou jsme byli docela zvědaví. Na čem asi ty dravé a výkonné Rumunky hrají, že kam přijdou tam jim to jde? Byli jsme překvapeni, protože takovým drahám, kde jsou i pouhým okem vidět jisté "nesrovnalosti", se u nás lidově a hubatě říká "maštal". Rozběžiště z dřevěných fošen bylo to nejmenší. Brzo přišel čas získat vlastní zkušenost. Věřte, že to nebyly fascinující pocity. Rumunky hrají, jak jsme se dozvěděli, za místní klub profesionálně, a tak to mají na vlastních drahách "vyležené", my se na nich vytrápily.

První dvojice naznačila, že si možná budeme při troše štěstí smět odvézt nějaký bod, ale s celkovým číslem to rozhodně nebude mít nic společného. Šárka Marková rozehrála pěkně, po šedesátce vedla 2:0 o 25 kuželek, třetí dráha se jí ale nezdařila, prohrála o 27, a tak se o bod bojovalo na poslední dráze. O nakonec jediném bodu Slavie rozhodl poslední hod. Soupeřka Šárky nehodila potřebnou 8 (kupodivu – to byste je museli vidět hrát!) a z bodu se při shodě čísla 512 radovala Slavia.

V druhém duelu se Blanka Mizerová se svou soupeřkou rovnala pouze v prvních plných a pak nemilosrdně převzala taktovku Daniela Muntean. Blanka už v "poločase" prohrávala dokonce o 84 (320:236), nakonec se musela přes všechnu snahu smířit se zdrcující prohrou 127 kuželek.

Jedinou další příležitost k získání bodu pro družstvo si nechala utéct Jana Pavlíková. Prohrávala sice po 90 hodech o 16 kuželek a 2:1, ale soupeřce se hrubě nevydařila poslední dorážka (26) a vítězství Janě nabízela. Té se bohužel v těch nejdůležitějších okamžicích nedařilo: "rozklackovala" plzeň a pak otevřela středem. Prohrála o pouhých 8 kuželek (525:517).

Markéta Bendová pěkně "lokálně" zazlobila na druhé dráze, kdy krásným výkonem 145 zůstala o 3 kuželky za soupeřkou. Na ostatních drahách si užila své. Celkovým výkonem 512 se srovnala se Šárkou (ta měla o 2 kuželky lepší dorážku).

Lucka Vaverková dostala nářez první šedesátkou (301:250), ve druhé půli se úlohy otočily a Lucka nakonec prohrála se soupeřkou o v naší situaci naprosto nepodstatných 29 kuželek a především docílila nejlepšího slávistického výkonu 518 kuželek. Z Targu Mures si tak jako nejlepší slávistka odváží nejen maskota žen – gorilu v sešívaném dresu a slávistické kšiltovce, ale i pamětní pohárek od pořadatelského oddílu.

Růženě Smrčkové se vydařila pouze druhá dráha (149), na které také porazila soupeřku, na ostatní dráhy asi nebude vzpomínat v nejlepším. Výkonem 501 se těsně dostala "mezi lidi".

Bilance 48 hodinové akce, která vyprodukovala 1 dílčí bod: 32 hodin jízdy, 2500 odjetých kilometrů, 6 hodin spánku, 5 hodin pobytu na kuželně, 5 hodin prostojů (noční válečná porada, snídaně, přesuny, zajišťování opravy poruchy vozidla).

FotkaMorální vítězkou je Markéta Bendová, řidička jednoho ze dvou vozů výpravy, která nevyužila střídání a odřídila obě cesty. V Targu Mures si pak spolu s ostatními prožila obavy o zdraví svého autíčka, které vyluzovalo odněkud ze zadní nápravy hlasité zvuky kov o kov. Při hraní si jistě probrala nejrůznější krizové scénáře, které by mohly nastat, až po skončení utkání pojede do servisu. Tyto scénáře okamžitě nastolili mechanici s tím, že tak do 3 dnů by mohla přijít náhradní součástka, aby ve finále přišel nějaký starý machr s kladivem, odmontoval kolo, zjistil, že jsou vypadlé šrouby u brzdových čelistí a my mohli ve 14 hodin odjet. Zpestřením dlouhé celonoční jízdy domů byla pokuta 30 lei za rychlejší jízdu. Druhým statečným šoférem byl vedoucí výpravy Luboš Zelenka a nesmíme zapomenout na miláčka výpravy věčně usměvavou Nikolu Zuzánkovou.

Rumunky sehrají odvetu na Slavii v sobotu 11.3.2006 od 10 hodin. Vzhledem k výsledku 7:1 v jejich prospěch mají na cestu do finále Champions League doširoka otevřené dveře.

Blanka Mizerová

Datum: 19. 2. 2006 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Blanka Mizerová