ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí – 5. turnaj

Víkendová sobota byla ve znamení dalších bojů o postup do finálové části Poháru mladých nadějí.

Ještě, než přikročím ke stručnému komentování předvedených výkonů, nemohu nepoděkovat pořádajím oddílům za vstřícnost při řešení termínových kolizí s mistrovskými soutěžemi ligovými i krajskými. To pochopitelně platí i o družstvech, která byla nucena změnit termín odehrání sobotního utkání, což někde mohlo způsobit problémy třeba s uvolněním z práce. Vstřícně se zachovala i sportovně technická komise ČKA. Větší problémy byly v některých krajích, kde bohužel byla nalosována utkání dorosteneckých družstev na sobotní termín, což bylo příčinou neúčasti značné části dětí. Škoda. Termín konání tohoto turnaje byl znám již vloni v červnu. Věřím, že příští soutěžní ročník krajské STK vezmou termín konání turnaje PMN na vědomí a umožní dětem účast tím, že v daném termínu se krajská soutěž dorostu hrát nebude. Dalším problémem v některých oddílech je skutečnost, že s dětmi jezdí aktivní hráči, a pokud se hraje liga, není nikdo, kdo by s nimi jel. V současné době se již začíná pracovat na termínovém kalendáři pro příští soutěžní ročník. Doufejme, že se společně s STK ČKA podaří najít optimální řešení.

5. turnaj se pořádal v Brně, Hazlově, Hořicích a Rýmařově. Výkony dětí dokazují, že se jim nejlépe hrálo na Moravské Slavii. Je to stejné jako u dospělých. Kéž by takových padavých kuželen bylo víc. Ty nejvyšší byly dosaženy ve všech kategoriích právě v Brně. K. Doubková předvedla 280, A. Pouchlá 259; v této kategorii však docílila shodného výkonu také N. Pristandová v Hořicích. Chlapci v Brně zahráli skutečně parádní čísla (asi i díky ostřejším hodům). Mladším žákům tam kraloval J. Zdražil s 296 (!!!), starším pak M. Procházka s 286 poraženými kuželkami. Co se výkonů týče, kvalitní byly k vidění i v Hořicích.

Bitva o finále není zcela jistě ještě rozhodnuta s výjimkou předních míst v průběžném pořadí. Ale i 16. místo je postupové. A o něj se povede ještě lítý boj. S ohledem na skutečnost, že do celkového bodového zisku se započítá jen 5 nejlepších, uvedl jsem v průběžném pořadí minimální bodový zisk u hráčů, kteří mají odehráno všech 5 startů, abyste měli lepší informaci o realném stavu.

Datum: 14. 2. 2006 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John