ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

SP juniorů a juniorek

Od 10. do 12. února 2006 se koná Světový pohár juniorské kategorie.

Bude se hrát k.o. systémem, letos poprvé je pozváno celkem po 16 juniorech a juniorkách, dříve tomu bylo tak, že při menším počtu a to bylo vždy, někteří, kteří měli štěstí postupovali do čtvrtfinále vlastně bez boje (i když svoji "stodvacítku" si museli odehrát i bez soupeře). Tento systém soutěže je náročný na fyzickou přípravu – první čtyři v pořadí musí během jednoho a půl dne odehrát celkem 480 hodů. Bohužel, chybět budou reprezentanti Německa, kteří jsou v trestu a nemohou se účastnit žádných mezinárodních soutěží a celý kuželkářský svět očekává jak spor mezi DKB a NBC dopadne.

Hallein je cca desetitisícové město necelých 20 km pod Salzburgem. Naše výprava odjíždí ve čtvrtek v poledních hodinách ze Zábřehu mikrobusem s Luďkem Keprtem za volantem. Ze Zábřeha cestuje již Dana Wiedermannová, v Rosicích přistoupí Lucka Vaverková, v Jihlavě Honza Kotyza a čtvrteční cesta končí v Českých Velenicích, kde je zajištěn nocleh. V pátek ráno potom už s českovelenickým Zdeňkem Dvořákem se pojede do dějiště Světového poháru.

Ubytování se podařilo zajistit za velice rozumný peníz v soukromém penzionku Regina na kraji Halleinu. Okamžitě po slavnostním ukončení se vracíme stejnou trasou domů s tím, že pojedeme až do Zábřeha, studenti a pracující musí v pondělí být na svých místech, cesta asi nebude žádná selanka, vždyť to je více než 600 km.

A sportovní tip na závěr? Po prohlídce startovní listiny je nutno hledat favority mezi hráči bývalé Jugoslávie, skvělý je Rakušan Huber, ale neméně zdatné soupeře – a o tom jsem přesvědčen – budou mít favorité v naší čtveřici a to, že se doslova porvou o medailová umístění, to mohu za všechny slíbit.

Startovní listina (PDF, 41 kB)

Datum: 8. 2. 2006 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý