ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Trenérsko-metodická komise

Informační článek TMK, který mimojiné nabízí ke stažení Roční tréninkový cyklus a informace pro zájemce o I. trenérskou třídu.

Vážení kuželkáři,

na nových webových stránkách dostane své pravidelné místo i TMK. Než se tomu tak stane, budou veškeré materiály k nalezení pod kolonkou MLÁDEŽ. Rádi bychom touto cestou informovali širokou kuželkářskou veřejnost o připravovaných akcích komise (školení trenérů), zveřejňovali odborné články na aktuální témata v diskuzích a především by zde měli být ke stažení také nové metodické materiály, po kterých je mezi zapálenými kuželkáři největší hlad.

V minulém roce byly nezávisle na sobě dokončeny dvě publikace, které snad pomohou našim trenérům v jejich práci a budou výchozími studijními materiály pro školení trenérů.

První z nich je Roční tréninkový cyklus od studenta FTVS Robina Parkana. Práce je svou koncepcí zaměřena především na začínající kuželkáře a práci s mládeží. Zahrnuje i některé dříve zveřejněné znalosti, ale samozřejmě přináší do kuželek i mnoho aktuálních a moderních trendů z oblasti koučinku. Celý dokument naleznete ke stažení zde (PDF, 1,9 MB).

Druhá práce je z dílny kolínského Oldřicha Lauera, která se více dotýká oblasti historie, pedagogiky, psychologie a vnáší odlišný pohled na provedení hodu. Hned, jak projde revizí, objeví se zde.

Dále pro zájemce o I. trenérskou třídu pořádá FTVS UK školení formou dálkového studia. Případní zájemci o nejvyšší trenérské vzdělání se mohou hlásit u Lenky Matyášové, která ve spolupráci s TMK povede specializovanou část školení. Podrobnosti o školení zde (PDF, 119 kB).

Ke stažení

Datum: 27. 1. 2006 | Sekce: TMK | Autor: Robin Parkan