ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2017/18 – 20. kolo

Interliga zná svého vítěze. Je ním podle očekávání družstvo ŠK Železiarne Podbrezová. K obhájení prvenství samozřejmě gratuluji.

Interliga

Víkendové dvojutkání zvládla Podbrezová bez problému. V sobotu se v Podbrezové představilo družstvo Sokola Husovice. Utkání skončilo dle očekávání a za zmínku snad stojí výkon Vilmoše Zavarka (687). Z hostujícího družstva podal vynikající výkon Václav Mazur (652). V neděli se v Podbrezové představil již jistý sestupující Slavoj Praha. Domácí poklidným tempem utkání dovedli do vítězného konce. Nejlepším hráčem domácího celku byl Peter Nemček výkonem (681). Slavoj hrál již v sobotu v Trstené. Jistý stříbrný medailista nedal hostujícímu družstvu žádnou šanci a hostům z Prahy povolil jediný bod v první dvojici. Slavoj sobotní prohrou ztratil i teoretickou naději na záchranu. Naopak veliký skok k záchraně se povedl Veľkému Šariši, když doma dokázal porazit družstvo ŠK Modranka. Snad jen zázrak může Šariš poslat do sestupových vod. To již skoro jistým sestupujícím je družstvo Tatran Spišská Nová Ves, které si domácí prohrou téměř jistě příští sezónu Interligu nezahraje. S Interem Bratislava podali domácí jen průměrný výkon, který hosté beze zbytku využili. Čistou remízou skončilo utkání v Luhačovicích, kde hrálo družstvo z Rokycan. Bod, který hosté získali, jim dal definitívu setrvání v soutěži i pro příští ročník. Domácí naopak k jistotě zisku domácího titulu potřebují uhrát jeden bod. Dopomohla jim k tomu výhra PSJ Jihlavy v České Třebové. Vyrovnané a velice kvalitní utkání rozhodli hosté z Jihlavy ve svůj prospěch zásluhou pouhých pěti kuželek. Nejlepšími hráči byli domácí Jan Bína (651) a z hostů Daniel Braun (645).

Na základě rozhodnutí STK Interligy, byl kvůli neoprávněnému startu dorostence Miroslava Pleskala v utkání 17. kola ŠK Železiarne Podbrezová – KK PSJ Jihlava anulován jeho výkon a následně upraven výsledek utkání. Rozhodnutí je zveřejněno na stránkách Interligy.

Datum: 18. 3. 2018 | Sekce: Interliga | Autor: Karel Bok