ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 16. kolo

Pražská Slavie prohrála v Jičíně. Rosice míří nekompromisně za obhajobou titulu.

O tomto víkendu se hrála jen tři utkání. Dva zápasy byly předehrány a utkání Slovan Rosice – Spartak Přerov je odloženo z důvodu účasti rosických hráček v Lize mistryň. Rosické hráčky v sobotu  postoupily do závěrečného turnaje, gratuluji.

Hráčky SKK Rokycany po sérii třech výher prohrály na Žižkově, kde domácí hráčky potvrdily zlepšující se formu. V utkání zahrály svůj nejlepší domácí výkon a zaslouženě zvítězily 6,5:1,5. Je to jejich druhé vítězství v soutěži. KK Blansko na Konstruktivě nijak neoslnilo, ale na slabě hrající domácí celek to stačilo. Ani nejlepší výkon v utkání Petry Najmanové 573, který vybočil z šedi průměru, nemohl v závěru utkání nic změnit na jasné výhře hostujícího celku. Vyrovnané utkání se hrálo v Jičíně, kde domácí hostily Slavii Praha. Domácí hráčky otočily vývoj ve svůj prospěch až v závěru, kde uhrály oba body a při rozdílu 32 kuželek ve svůj prospěch zvítězily 6:2.

Tabulka je díky různému počtu odehraných utkání lehce nepřehledná, ale to nic nemění na jasném vedení Slovanu Rosice. Jeho hráčky mají na čele náskok šesti bodů na druhou Slavii Praha a k tomu ještě jedno utkání k dobru. Na konci tabulky si poslední Žižkov díky dvěma výhrám polepšil. Na předposlední Konstruktivu ztrácí dva body.

Tento víkend se odehrál bez šestistovky, a tak nejlepší výkon kola má na svém kontě Petra Najmanová z Konstruktivy, kde porazila 573 kuželek. V pořadí jednotlivkyň i nadále vede Natálie Topičová 589,3 před svojí stájovou kolegyní Lucií Vaverkovou 585,8. Natálie Topičová vede rovněž pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo.

Datum: 18. 2. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa