ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 13. kolo

Výborný výkon Klokanů (3707) a remíza TJ Třebíč v domácím prostředí s TJ Valašským Meziříčím.

Hostující celky mají v tomto kole na svém kontě jednu výhru a jednu remízu. KK Zábřeh po velmi dobrém výkonu zvítězil v Jičíně. Hostujícímu celku zahráli výborně Zdeněk Švub, který porazil 625 kuželek a Martin Sitta 617. Domácí na tyto výkony nestačili odpovědět. V Třebíčí poměrně překvapivě uhráli bod hráči TJ Valašského Meziříčí. Úvod utkání vyšel domácím na jedničku. Petr Dobeš po nejlepším výkonu v utkání 643 bral bod. Dalibor Lang v poslení dorážce po výborném závěru a odpadnutí soupeře připsal na konto druhý bod a to při náskoku 104 kuželek znamenalo jasné vedení. Ze stany domácích to bylo vše. Druhá část utkání padla do průměru, ale i průměrné výkony stačily hostujícím hráčům na srovnání stavu. V závěru Robert Pevný prohrával po třetí dráze 3:0 a Václav Rypel 2,5:0,5, a to znanenalo, že utkání skončí remízou. Domácí měli dostatečný náskok v poražených kuželkách z úvodu utkání. Nutno podotknout, že Václav Rypel prohrál dvě dráhy o jedinou kuželku. Vedoucí Klokani na rozdíl od třebíčských doma nezaváhali. Porazili vynikajících 3707 kuželek a hráči pětkrát zdolali šestistovku. Pouze Zdeněk Říha na ni nedosáhl. Nejlepší výkon zahrál Lukáš Doubrava, který porazil 641 kuželek. Hosté z Vrchlabí na své soupeře nestačili, prohráli 7:1 a propadli se na samé dno tabulky. Lokomotiva České Velenice v domácím prostředí nezaváhala, přehrála HKK Olomouc, sice jen 5:3, a posunula se na předposlední příčku tabulky. Hvězda Trnovany hostila Sokol Duchcov a ve vyrovnaném utkání přehrála své soupeře 5:3. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Miroslav Šnejdar, který porazil 641 kuželek. Z hostujícího celku překonal šestistovku výkonem 620 Jakub Dařílek. V Rosicích se představily Hořice. V úvodu utkání drželi hosté s domácím celkem krok zásluhou výhry Dominika Rumla, který jako jediný v utkání pokořil šestistovku výkonem 620 poražených kuželek. Druhou část utkání ovládli domácí hráči a získali oba body. V závěrečné fázi utkání získala obě družstva po bodu. Rosice porazily o 35 kuželek víc a zcela zaslouženě zvítězily.

V tomto kole padlo celekem patnáct šestistovek. Nejvíc na kuželně v Dobřanech, kde se to podařilo šesti hráčům. Z toho pětkrát domácím a jednou hostům. Nejlepší výkon zahrál v Třebíči Petr Dobeš, který porazil 643 kuželek. Druhá šedesátka měla hodnotu 348 poražených kuželek.

Vedení v pořadí jednotlivců po tomto kole drží Martin Sitta z KK Zábřeh průměrem 612,1 před Klokanem Vlastimilem Zemanem 601,5. Třetí v pořadí je Dominik Ruml z Hořic průměrem 593,3. V soutěži jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo si vedoucí hráči z průměrů pořadí prohodili. Vede Vlastimil Zeman před Matinem Sittou. Na třetím místě je Kamil Nestrojil z TJ Třebíč.

Datum: 21. 1. 2018 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa