ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2017/18 – 9. kolo

Po prohře Klokanů ve Valašském Meziříčí vede tabulku TJ Třebíč s náskokem jednoho bodu. Vlastimil Zeman porazil o víkendu dvakrát 616 kuželek.

V devátém kolo získala hostující družstva tři vítězství a stejně tak domácí. O tomto víkendu se dohrávalo utkání třetího kola, a tak se počet utkání u všech celků v tabulce vyrovnal. Klokani ve výjezdu na sever Moravy byli úspěšní na 50 %. V sobotu zvítězili v Zábřehu jasně 7:1, v nedělním utkání podlehli TJ Valašskému Meziříčí 6:2. V obou utkáních zahrál výborně Vlastimil Zeman. V Zábřehu i ve Valašském Meziříčí porazil shodně 616 kuželek. Na čele tabulky po tomto kole zůstávají  hráči TJ Třebíč s náskokem jednoho bodu na Klokany a tří bodů na třetí Hořice. Třebíč hostila v tomto kole České Velenice, které přehrála 7:1. Výborně tentokrát v úvodu utkání zahrál Petr Dobeš, který porazil 621 kuželek. V dalším průběhu zápasu uhráli hosté jediný bod zásluhou Miroslava Dvořáka ve střední části zápasu. Závěr utkání opět patřil domácím. SKK Vrchlabí, které prochází hráčskou krizí, nestačilo doma na Sokol Duchcov. Vrchlabí zahrálo nejhorší domácí výkon podzimu, a to nemohlo na výhru stačit. Duchcov porazil o 200 kuželek více a zcela zaslouženě zvítězil. SKK Vrchlabí je tak stále na posledním místě tabulky se ziskem dvou bodů. TJ Valašské Meziříčí mělo úspěšný víkend a posunulo se na čtvrtou příčku ligové tabulky. V sobotu po velkém boji ve vyrovnaném utkání zvítězilo v Rosicích. V dohrávce v neděli přehrálo Klokany z Dobřan. Hráči Hvězdy Trnovany hostili předposlední celek tabulky HKK Olomouc a bez větších problémů zvítězili 6:2. Domácí hráči zdolali v utkání třikrát šestistovku. Nejlepší byl Miroslav Šnejdar, který porazil 617 kuželek. SKK Hořice si pojistily třetí místo výhrou nad SKK Jičínem v utkání, ve kterém padly tři šestistovky. Nejlepší byl hostující Lukáš Vik 619. Z domácích hráčů dosáhli na šestistovku Dominik Ruml 609 a Šklíba Jaromír 605.

Vedení v pořadí jednotlivců i po tomto kole uhájil Martin Sitta z KK Zábřeh průměrem 602,6. Na druhou příčku z páté se po úspěšném víkendu posunul Vlastimil Zeman průměrem 601,5. Třetí místo drží Michael Klaus z Duchcova. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo si vedoucí hráči pořadí vyměnili. Vede Vlastimil Zeman před Martinem Sittou. Třetí je Vojtěch Tulka z SKK Hořice. 100% úspěšnost má pouze Martin Sitta.

Datum: 19. 11. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa