ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

13.kolo ligových soutěží

Nelze začít jinak než skvělým rekordem ligy (3766 – o 103 kuželky) a rekordem kuželny Moravské Slavie v podání družstva Moravské Slavie. O skvělý rekord táborské kuželny se postaral domácí Pavel Petrů (639). První jarní kolo přineslo výrazné překvapeni v lize mužů, druhé pro změnu v lize žen.

Vedoucí celek, Zábřeh, vcelku hladce prohrál v Blansku, když základ úspěchu domácího družstva položila patnáctiletá dorostenka Kamila Šmerdová, která při své prvoligové premiéře přehrála nejlepší juniorku a kuželkářskou hvězdu roku 2005, Danu Wiedermannovou mladší o 57 kuželek. Skvěle zahrála Jitka Killarová (pátý nejlepší výkon v Blansku a nejlepší výkon kola). Zábřeh zaostal pouhých 9 kuželek za zdejším výkonem jeho největšího soupeře, Slavie, ale domácí družstvo se tentokrát třetím nejlepším výkonem ligy velmi přiblížilo svému domácímu maximu. Zábřeh dosáhl druhého nejlepšího výkonu v lize, na jaký některé z družstev prohrálo. Hana Wiedermannová poprvé neporazila soupeřku, ale ještě neprohrála. Slavia v Chomutově nezaváhala. Dokázala se vyrovnat s těžkými drahami a dosáhla třetího nejlepšího chomutovského výkonu, Jana Pavlíková je v místním žebříčku pátá. Přerov i bez Hany Goldemundové hodně potrápil domácí Konstruktivu a ještě před poslední třicítkou vedl. Petra Najmanová, Veronika Plasová a Michaela Sedláčková se zařadily do první desítky žebříčku na Konstruktivě. Kroměříž pokračuje v útoku na medailové pozice. Bezpečně přehrála souseda v tabulce Šumperk, i když svými výkony příliš nepřesvědčila. Postavení v tabulce rýmařovským hráčkám příliš nesvědčí. Prohrály další utkání v domácím prostředí, tentokrát s Jičínem, dá se říci, že až nezvládnutými posledními dráhami. Jičín dovezl první body z venku. V utkání, které hodně napovědělo o vývoji v závěrečné části tabulky, uštědřil Náchod kanára Ratíškovicím. Výborný výkon, pátý nejlepší v Náchodě a nejlepší v Náchodě z domácích hráček, předvedla Michaela Kučerová.

Tak jak bylo minulé kolo nejhorším v průběhu soutěže, tak toto se zařadilo na druhé místo průměrem 3397 na družstvo a to je 566 na hráče. Výborně měl rozehráno utkání Vyškov proti jednomu z favoritů soutěže, Slavoji. Nakonec po jednom z lepších výkonů prohrál. Slavoj zde byl druhý nejlepší ze všech družstev. Desáté šestistovky ve Vyškově dosáhl Petr Pevný. Náchod si vytvořil výrazný náskok nad Opavou hned v úvodu a utkání dotáhl bezpečně do vítězného konce. Po vyrovnaném začátku utkání rozhodl v podstatě o výhře Tábora nad Luhačovicemi Pavel Petrů skvělým rekordem kuželny. Luhačovice zde byly po Slavoji druhým nejlepším hostujícím družstvem. Moravská Slavia posunula rekord kuželny o 155 a rekord ligy o 103 kuželky. Co dodat. Přerov byl druhým nejlepším ze zde hostujících družstev. Žádnému z domácích hráčů nezůstala utajena hranice 600 poražených kuželek. Pavel Palian vyrovnal druhý nejlepší výkon ligy a zaostal jedinou kuželku za svým vlastním maximem. Skvěle zahrál Václav Mazur a také Jaroslav Slabák a Pavel Kotrla se dostali do první desítky moravsko slavistického žebříčku. Vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro hosty se hrálo v Olomouci. Domácí družstvo nedokázalo využít jen průměrného výkonu České Třebové. Důležité utkání o to, kdo se odpoutá z nebezpečného pásma sestupu, se hrálo v Zábřeze. Domácí družstvo nenechalo nikoho na pochybách o tom, že to budou oni, kdo se bude více usmívat. Překonalo o téměř 70 kuželek sezónní zábřežské maximum. Jiří Němec, Josef Sitta, Zdeněk Švub a Martin Sitta se zařadili mezi 7 nejlepších sezónních výkonů v Zábřeze.

Datum: 23. 1. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda