ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 8. kolo

Rosice i po tomto kole drží na čele tabulky náskok tří bodů.

V sobotu se hrálo pět utkání. Zápas KC Zlín – Spatak Přerov byl předehrán. Na straně hostujících celků jsou v tomto kole tři výhry. Všechny skončily poměrem 5:3. Domácí hráčky si připsaly body rovněž ve třech utkáních.

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice měl za soupeře SKK Náchod. Domácí hráčky držely dlouho se svými soupeřkami krok. V závěru utkání se nedařilo Renatě Šimůnkové. Rosice hned na první dráze v závěru zápasu navýšily svůj náskok a po zásluze dovedly utkání do vítězného konce. Rosice i po tomto kole vedou a mají na druhou Slavii náskok tří bodů. Druhé vítězství hostujícího celku si připsaly na svoje konto hráčky Sokola Duchcov v Jičíně. Utkání se vyznačovalo velkým rozptylem mezi nejhorší a nejlepší hráčkou u obou týmů. Jičín nejhorší 495, nejlepší 583. Duchcov nejhorší 499 a nejlepší 619. Hostující celek měl po celou dobu navrch v poražených kuželkách a při zisku tří bodů ze hry to znamenalo zisk dvou bodů do tabulky. Velkou zásluhu na tom mají výborné výkony Nikol Plačkové 619 a Adély Kolaříkové 592. V předehrávce KC Zlín přenechal oba body Spartaku Přerov. Druhý celek tabulky Slavie Praha hostila KK Blansko. Po vyrovnaném průběhu utkání nakonec braly body domácí hráčky. V závěrečné fázi utkání měly po třech dráhách navrch hosté. Poslední dráhu nakonec Helena Gruszková jasně vyhrála a Vladimíra Šťastná ji vyhrálo o kolek a to znamenalo zisk obou bodů pro Slavii a celkové vítězství 6:2. TJ Valašské Meziříčí hostilo poslední celek tabulky SK Žižkov. Domácí hráčky svoje soupeřky jasně přehrály 7:1, když jediný bod hostujícího celku uhrála Hedvika Mizerová po výhře nad Janou Navláčilovou. Šestistovku atakovala výkonem 591 domácí hráčka Markéta Jandíková. Žižkov tak stále čeká na první ligové vitězství. SKK Rokycany hostily Konstruktivu Praha. Hostující celek překvapivě ovládl úvod utkání, když obě hostující hráčky braly oba body. Po střední nerozhodné části vedla Konstruktiva 3:1 při náskoku 97 kuželek a pro domácí to nevypadalo vůbec dobře. V závěru se domácím hráčkám dařilo. Terezie Krákorové porazila 622 kuželek a vyhrála svůl duel o 120 kuželek. Její spoluhráčka Lenka Findejsová přidala bod a 44 kuželek. Nakonec z toho bylo vítězství 5:3 ve prospěch SKK Rokycany.

Čelo pořadí jednotlivkyň nedoznalo proti minulému kolu změn. Dominují hráčky Slovanu Rosice. Vede Natálie Topičová (596,2), před Lucií Vaverkovou (589) a Naďou Dobešovou (583,5). Pořadí dle získaných bodů pro družstvo i po tomto kole vede Lucie Vaverková ze Slovanu Rosice se ziskem devíti bodů a 100% úspěšností. Druhá Natálie Topičová získala rovněž devět bodů. Má mírně horší úspěšnost v zisku setových bodů. Třetí místo drží Terezie Krákorová z SKK Rokycany se ziskem osmi bodů. Má na svém kontě jeden prohraný duel.

Datum: 12. 11. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa