ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 7. kolo

Slavie uhrála v Rosicích remízu. Obě družstva zůstávají nadále v soutěži bez porážky. V utkání porazila domácí Natálie Topičová 651 kuželek.

Jedna remíza, dvě výhry hostujících celků a tři domácích, to je bilance sedmého kola soutěže. Zraky všech se tentokrát upínali do Rosic, kde domácí hráčky hostily druhou v pořadí Slavii Praha. Divácky atraktivní utkání zahájily překvapivě lépe hostující hráčky, které po úvodu utkání vedly 2:0 o 51 kuželek. Ve střední části domácí hráčka Natálie Topičová podala výborný výkon, porazila 651 kuželek a jasně uhrála bod. Stejně se dařilo hostující hráčce. Olga Hejhalová porazila 617 kuželek a rovněž bez větších problémů získala bod. Díky výkonu Natálie Topičové stáhly Rosice náskok Slavie na sedm kuželek. V závěru bylo jasné, že Lucka Vaverková bude brát bod. Nahrála pro Rosice i kuželky, a tak o výsledku rozhodoval souboj Heleny Gruzskové s Alenou Kantnerovou. Před závěrečnou dráhou vedla domácí hráčka 2:1 o 15 kuželek. Závěrečnou dráhu nezvládla. Soupeřka nahrála v plných 20 kuželek a náskok udržela i v dorážce. Uhrála bod a tím i celkovou remízu. Venku v tomto kole bodoval SKK Náchod a SKK Jičín. SKK Náchod podal na Žižkově výborný výkon a bez větších problémů přehrál domácí celek rozdílem třídy 7:1. Jediný bod domácího celku uhrála v závěru utkání Lucie Řehánková po výhře nad Renatou Šimůnkovou. SKK Jičín to měl na Konstruktivě podstatně těžší. Hostujícímu celku hodně pomohly neslané nemastné výkony domácích hráček ve střední části utkání, kde domácí hráčky prohrály 2:0 rozdílem 136 kuželek. V závěru zápasu již ani vynikající výkon Petry Najmanové nemohl odvrátit porážku 5:3. Petra porazila 603 kuželek a to je první šestistovka na Konstruktivě v tomto soutěžním ročníku. Sokol Duchcov hostil TJ Valašské Meziříčí a bez větších problémů zvítězil 7:1. Hostující celek zahrál dvakrát výkon pod pětistovku a na to se vyhrávat nedá. Čestný bod pro hostující celek uhrála ve střední části utkání Jana Navláčilová výkonem 564. Hráčky KC Zlín v Blansku zabojovaly, ale v konečném účtování na bod nedosáhly. Ve druhé části utkání uhrály domácí hráčky dva body. Zuzana Musilová jasně, ale Zdeňka Ševčíková utekla hrobníkovi z lopaty v posledních hodech. Zuzana Ančincová mohutně dotahovala, když před poslední dráhou ztrácela 20 kuželek. Na zisk bodu ji nakonec chyběly dvě kuželky. Hráčky Spartaku Přerov zvládly domácí utkání proti SKK Rokycany bez větších problémů. Zvítězily 7:1, když jediný bod pro hostující celek uhrála Terezie Krákorová. Nejlepší výkon v utkání podala domácí Barbora Janyšková, která porazila 596 kuželek.

Na čele pořadí jednotlivkyň se opět usadila trojice hráček Slovanu Rosice v pořadí Natálie Topičová 606,3 před Lucií Vaverkovou 590,3 a Naďou Dobešovou 584,1. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede Lucie Vaverková před Natálií Topičovou. Obě mají na svém kontě osm bodů. Vedoucí hráčka je na tom lépe v zisku setových bodů. Obě mají zatím 100% úspěšnost. Na třetím místě je se ziskem sedmi bodů Olga Hejhalová ze Slavie Praha.

Hráčkám Slavie Praha se v nedělní předehrávce 10. kola nedařilo jak v sobotu v Rosicích. Ve Zlíně prohrály 5:3. V dohrávce prvního kola přehrály hráčky TJ Valašského Meziříčí Rokycany po velkém boji díky lepšímu závěru.

  • Zpravodaj 1. KLZ (PDF, 224 kB) bude k máni po odehrání nedělních  dohrávek
Datum: 5. 11. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa