ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 6. kolo

Rosice stále drží čisté konto. V tomto kole zvítězily ve Zlíně. Natálie Topičová porazila 608 kuželek. Nejlepší výkon kola zahrála Terezie Krákorová v Rokycanech. Porazila 637 kuželek.

V tomto kole dokázaly venku zvítězit pouze hráčky Slovanu Rosice, když přehrály KC Zlín 6:2 a jsou nadále bez porážky s plným bodovým ziskem na čele ligové tabulky. Výborný výkon ve Zlíně předvedla Natálie Topičová, která porazila 608 kuželek. Ve zbývajících zápasech se radovaly z výher domácí celky. Druhá v tabulce Slavie Praha rovněž zatím neokusila hořkost porážky. V tomto kole v pražském derby jasně přehrála poslední SK Žižkov 7:1. Hráčky SK Žižkov tak stále čekají na první výhru v soutěži. V příštím kole hraje Slavie v Rosicích. SKK Rokycany podaly na domácí dráze proti KK Blansku výborný výkon a zcela zaslouženě zvítězily 6:2. V utkání padly dvě šestistovky. Domácí hráčka Terezie Krákorová porazila 637 kuželek a Tereza Buďová z Blanska porazila 605 kuželek. Těsně pod šestistovkou zůstala domácí Denisa Pytlíková výkonem 597. V Náchodě domácí hráčky hostily v dramatickém a vyrovnaném utkání Sokol Duchcov. Hostující celek dlouho držel naději na úspěch. Před závěrečnou fází zápasu byly šance obou družstev na úspěch zcela vyrovnané. Duchcov sice vedl 3:1 při náskoku čtyř kuželek, ale nasazení hráček do závěru hovořilo ve prospěch domácího celku. V závěru na první dráze nahrály hráčky Sokola Duchcov 41 kuželek a vypadalo to pro ně nadějně. Zbytek utkání pak vůbec nezvládly. Náchod na zbývajících třech dráchách nahrál 78 kuželek, obě domácí hráčky zvítězily a bylo rozhodnuto. Hráčky Spartaku Přerov hostily Konstruktivu Praha a v utkání zvítězily 7:1. Průběh utkání, ale nebyl tak jasný, jak napovídá konečný výsledek. Domácí hráčky na tom byly po první část utkání lépe, vedly 2:1 při náskoku 37 kuželek. Ve druhé části zápasu stáhly hostující hráčky po druhé dráze náskok v poražených kuželkách a držely naději na zisk bodů ze hry ve všech třech duelech. Na výhry nakonec nedosáhly. Nepodařilo se to ani Evě Kopřivové, která ani po nejlepším výkonu hostujícího celku (573) na bod nedosáhla. Její soupeřka Kateřina Fajdeková brala bod i přesto, že porazila o tři kuželky méně. Hráčkám TJ Valašského Meziříčí se doma proti SKK Jičínu dařilo. Zahrály nejlepší výkon na nově zrekonstruované kuželně. Výborně zahrála Kristýna Streitová, která porazila 631 kuželek, což je rovněž nejlepší výkon na kuželně. Jediný bod pro hostující celek uhrála v úvodu utkání Monika Hercíková. Lenka Vávrová s Marií Kolářovou měly k zisku bodu hodně blízko, ale nakonec jim chybělo pět resp. tři kuželky. V předehrávce osmého kola prohrál doma Zlín se Spartakem Přerov 3:5 a v předehrávce deváteho kola SKK Rokycany zdolaly KC Zlín rovněž 5:3.

V pořadí jednotlivkyň narušila suverenitu hráček Slovanu Rosice Lenka Vávrová z SKK Jičín (586,1), která  postoupila na třetí příčku a odsunula Naďu Dobešovou na čtvrtou pozici. Vede nadále Natálie Topičová (603,3), která jako jediná drží průměr vyšší jak šest set. Druhou příčku drží Lucie Vaverková (590,7). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo si rosické hráčky pořadí vyměnily. Vede Lucie Vaverková před Natálií Topičovou díky většímu počtu získaných setových bodů. Třetí je Lenka Vávrová z SKK Jičín.

Datum: 29. 10. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa