ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2017/18 – 3. kolo

Slovan Rosice stále drží 100% úspěšnost. Nejlepší výkon kola 611 v podání Lucie Vaverkové.

Tři výhry domácích, jedna remíza a jedna výhra hostujícího celku, to je bilance třetího kola soutěže. Jedinou výhru hostujícího celku uhrála Slavie Praha ve Valašském Meziříčí, kde se hrálo na nově zrekonstruovaných dráhách. Dlouho bylo utkání poměrně vyrovnané. Jasnou výhru hostujícího celku pečetila výborným výkonem Vladimíra Šťastná v závěru utkání, když porazila 595 kuželek. Jediný bod pro domácí uhrála Petra Čipová v úvodu utkání, kde přehrála Šárku Markovou. Remízu a úvodní ligový bod si na svoje konto připsaly hráčky SK Žižkova, které hostily Spartak Přerov. Přerovské hráčky nahrály o 119 kuželek víc jak domácí hráčky. Ty naopak získaly čtyři body ze hry a uhrály bod do tabulky. Zatím suverénně hrající Slovan Rosice hostil KK Blansko a vítězství nebylo tak přesvědčivé jako v minulých kolech. Dvě třetiny utkání byly hodně vyrovnané. Před závěrem vedly domácí hráčky za stavu 2:2 o pouhé dvě kuželky. Utkání ve prospěch domácího celku uhrála výborným výkonem Lucie Vaverková, která porazila 611 kuželek. SKK Jičín hostil KC Zlín v utkání jasného výsledku ve prospěch domácích a hodně vyrovnaných duelů, ze kterých braly body domácí hráčky a díky tomu zvitězily 7:1. Jediný bod pro hostující celek získala až v závěru utkání Martina Zimáková po výkonu 572 poražených kuželek. SKK Rokycany nestačily v Duchcově po špatném výkonu na domácí celek, který zvítězil 6:2. Domácí hráčky v utkání rovněž nijak neoslnily, ale na Rokycany to stačilo. O všem hovoří nejlepší výkony hráček. Z domácího celku zahrála nejlépe Adéla Kolaříková, která porazila 548 kuželek. Nejlepší hostující hráčka Denisa Pytlíková se musela spokojit s 526 poraženými kuželkami. SKK Náchod sehrál v Praze na Konstruktivě vyrovnané utkání, ve kterém měly jeho hráčky výhru na dosah ruky. Nestalo se tak, když v závěru promrhaly náskok 101 kuželek. Nedařilo se Anetě Cvejnové. Naopak domácí hráčka Petra Najmanová se vymanila ze šedi průměrných výkonů zápasu, porazila 593 kuželek a spolu s výhrou Lenky Nové to znamenalo výhru domácích v poměru 5:3 a první dva body do ligové tabulky.

Na čele ligové tabulky jsou hráčky Slovanu Rosice, které zatím jako jediné neokusily hořkost porážky. Na opačném pólu tabulky je zatím bez zisku bodu TJ Valašské Meziříčí. To má jedno odložené utkání v domácím prostředí k dobru.

Příští týden mají kuželkářské soutěže volno z důvodu konání světových a evropských pohárů družstev. Světový pohár družstev se letos koná na kuželně v Blansku ve dnech 3.–7. 9. 2017. Všichni příznivci kuželek jsou zváni a všem našim účastníků přeji hodně úspěchů a výborných výkonů.

Datum: 1. 10. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa