ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Nový soutěžní ročník 1. KLZ zahájil

Ve skvělé formě se představily v Praze hráčky Slovanu Rosice, které rázně vykročily za obhajobou mistrovského titulu. Fantastický úvod. Tři šestistovky hned v úvodu zápasu za sebou a jasné vítězství 7:1.

V neúplném prvním kole soutěže byly úspěšnější hostující celky, které dokázaly zvítězit ve třech zápasech. Domácí družstva vyhrála dvě utkání. V mistrovské skvělé formě se představily hráčky Slovanu Rosice na Žižkově a rázně vykročily za obhajobou titulu. V úvodu zápasu porazila Naďa Dobešová 603 a Nikola Tatoušková 604 kuželek a nebylo co řešit. Ve druhé části zápasu přidala Natálie Topičová nejlepší výkon utkání 635 a bylo rozhodnuto. Čestný bod pro domácí uhrála Lucie Řehánková až v závěru utkání, kde porazila 571 kuželek. V pražském derby na Konstruktivě, byla v průměrném utkání úspěšnější Slavie. Hostující hráčky držely po celé utkání mírný odstup a zcela zaslouženě zvítězily. Hráčky SKK Náchod nestačily doma na staronového účastníka nejvyšší soutěže KC Zlín. Po vyrovnaném úvodu zápasu se domácím nedařilo. Výkony domácích hráček skončily pod pětistovku a Zlín šel do vedení, které již nepustil. Ani výborný výkon Renaty Šimůnkové 582 v závěru na otočení výsledku nestačil.

SKK Jičín hostil Spartak Přerov. Domácí hráčky si hned v úvodu nahrály náskok 60 kužele a ty v závěru při shodném zisku bodů ze hry rozhodly o výhře Jičína 5:3. Nejlepší výkony v utkání zahrály domácí Lenka Vávrová 597 a hostující Kateřina Fajdeková 595. Druhou výhru domácího celku zaznamenaly v tomto kole v průměrném utkání hráčky Sokola Duchcov. Přehrály KK Blansko poměrem 6:2 a to na pomocné body prohrály 11,5:12,5.

Datum: 17. 9. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa