ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Královéhradecký kraj kraloval

Poslední srpnové dny se většinou nesou ve znamení blížícího se konce prázdnin a začátku školy. Že se však jedná zároveň o začátek nové sezóny spojené s novými zážitky a kamarády, si připomněli nejmladší kuželkáři a kuželkářky. V sobotu 26. srpna se totiž konal v Českých Velenicích Magna Cartech Cup.

Turnaje se zúčastnili mladší žáci a žákyně z pěti krajů, kteří se utkali o krásné poháry jak v kategorii družstev, tak v tandemech.

Vítěz prvního ročníku (2015), Královéhradecký kraj, přijel do Českých Velenic s cílem obhájit své prvenství. Členové týmu Kryštoj Brejtr, Barbora Lokvencová, Veronika Kábrtová a František Adamů nic neponechali náhodě, když dohromady porazili 1086 kuželek a zajistili si tak o více než 80 bodů první místo. Barbora Lokvencová se navíc může pochlubit nejlepším výkonem turnaje, který činil 277 poražených kuželek. Stříbro vybojoval Plzeňský kraj, jehož celkový výkon byl 1004 kuželek. „Domácí“ Jihočeský kraj si díky 993 kuželkám odvezl bronz.

Magna Cartech Cup 2017

Odpoledne následovala soutěž tandemů, kterou si většina hráčů a hráček vyzkoušela úplně poprvé. Celkem se mezi sebou utkalo osm dvojic – první tři družstva nominovala po dvou týmech, zbylá dvě po jednom. O tom, že se jedná o zajímavou a napínavou disciplínu, se přesvědčili jak hráči, tak diváci v hledišti. Pevné nervy si vyžádaly především rozstřely neboli „náhlá smrt“, které jsou důkazem toho, že záleží opravdu na každé kuželce. „Pavoukem“ nakonec vítězně protančilo královéhradecké duo Veronika Kábrtová a Barbora Lokvencová. Po napínavém souboji porazily jihočeskou dvojici Petru Mertlovou a Theu Petrů až v závěrečném rozstřelu. Bronz si ze semifinále odnesly dva týmy, František Adamů s Kryštofem Brejtrem z Královéhradeckého kraje a Eva Nováková s Tomášem Květoněm z Jihomoravského kraje.

Velké poděkování patří pořadatelům z TJ Lokomotiva České Velenice za vzornou přípravu a organizaci celého dne, firmě Magna Cartech za poháry pro účastníky a rodičům, trenérům a dalším doprovodům, kteří s dětmi do Českých Velenic dorazili.

Ludmila Johnová
Předsedkyně Komise mládeže ČKA

2017-08-26 Magna Cup

Datum: 29. 8. 2017 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová