ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev - sedmý den - čtvrtfinále mužů

V 8:00 vypukne první ze čtyři čtvrtfinálových bitev MS družstev, svede ji Česko s domácím Německem! Update 11:25, dohráno!

Česko:Německo 3:5 3819:3866

·         Radek Hejhal vs. Matthias Weber 667:658

·         Jan Bína vs. Torsten Reiser 605:636

·         Pavel Jiroušek vs. Timo Hehl 630:643

·         Milan Svoboda vs. Axel Schondelmaier 626:647

·         Jiří Veselý vs. Timo Hoffmann 671:652

·         Miroslav Jelínek vs. Timo Schneider 620:630 (3:1)

 

Gutten tag,

dnes nás čeká rozhodující utkání celého šampionátu. Vítěz bere medaili, poražený končí. V cestě nám stojí věčný rival, Německo. Začínáme již v osm.

Radek Hejhal, Jan Bína:

Týmy nastupují a jako první do hry půjde Radek a Honza. Radek hraje proti Matthiasovi Weberovi, Honza bude čelit Torstenovi Reiserovi.

A jdeme na to. Radek zahajuje hodovkou, Honza pětkou. Vedeme a končí zápas! Tak nakonec se hraje dál. Radek 3 20, vede o jednu. Honza 3 18 a také má jednu k dobru. Radek dává šestým hodem hodovku a má devět k dobru. Weber se zatím hledá a mohl by v tom pokračovat. Honza má tři mínus vůči Reiserovi. Radek dává desítku za 70, Weber jen 53. Honza má 63, Reiser 69. Diváci bouří, Němci hází hodovky. Nnaši odpovídají osmičkami. Radek přidává taky jednu hodovku a Honza se drží zatím sněhuláků. Radek druhou. A Honza už taky! Jedeme naplno od úvodu. Radek vyhrává plné 108:100, Honza prohrál 100:107, Reiser začíná dorážku hodokou, Honza odpovídá stejně. Reiser dává i druhou. Honza sedm. Radek začíná šestkovou ulicí. Reiser dává třetí a á fantastický úvod dorážky. To nemůže vydržet… Honza dobírá a dává šestku. Radek dobral taky na dva a otevírá plzní. Radek vede o 18, Honza 15 ztrácí. Radek dobírá, Honza má a dva hody. Radek se drží i nadále plzní. Weber chybuje. Honza má středovou pětku, Reiser otevírá plzeň. Radek opět suverénně dopíjí. Weber nehraje dobře. Radek ale také dává středovou pětku. Honza dobral na tři a potřeboval by rychlou. I Radek má svoji na čtyři hody celkem. Honza je bohužel opět na středu a dráhu prohraje. Radek má pět hodů do konce a jistě vyhraje. Chtělo by to ale nějaké kuželky k dobru. Reiser dává už čtvrtou hodovku v dorážce. Weber jen 125. Radek se vrací k plzním. Honza na závěr dobírá a končí dráhu 151:179. Radek uklízí a opět šestková plzeň.  A znovu to jde dolu. Radek vyhrává 170:125. Vedeme o 17...to si nechám líbit.

Pokračujeme v rychlém rytmu. Honza osm, Radek sedm. Honza dává i druhou, Radek zkusil jednu středovou, ale ulice se zdá být lepší. Weber se rozehrává, 3 23.Reiser má stejně. Radek 5 31:38, Honza 5 33:34. Němci hrají první polovinu druhé plné lépe. Naši se ale udržují na dostřel. Honza prohrává desítku 60:66, Radek 65:75. Malý budou muset kluci hrát lépe. Honza má teď hodně plzní, takže je evidentní, že taktika je nastavená šetřit si hodovky do dorážky. Němci si je vybírají už do plných...aby jim pak nechyběly. Honza také zkouší jednu. Reiser je na dostřel. Radek měl taky dost plzní, ale už hraje sedmy z pravé. Honza plné těsně prohrává 96:100, Radek 99:114...Weber teď opravdu válí. Kluci zahajují dorážku plzní, byť Honza má trochu těžší figuru...nevadí mu to a uklízí. Radek taky. Na dva hody mají i Němci. Honza opět plzeň, Radek tvrdá pět z ulice. Honza dobírá na hned. A Radek těžkou figuru taky. Honza plzeň do třetice. A je v mírném vedení 120:115. Rade kdává hodovku. Weber odpovídá sedmou. Honza teď má na tři. Radek pokračuje sněhulákem. Weber opět sedm. Honza má teď vlašťovky...chtělo by to hned  dobrat, byt to bude těžké. Radek dává fanky a kuželka se nesmyslně vrací...zbývají mu tak oba sedláci, přední roh a levá zadní fanka. Weber na to dává hodovku. Radek dává tři a levý sedlák následuje. Honza překousal delší a plichtí. Honza se vrátil k plzni, tentokríte sedmičkové. Radek hodkovka! Honza uklízí a á tam okénko...těsná plzeň. Radek dává horší ulici za šest. Má tam párek a druhého sedláka a tři hody do konce. Honza těsně vítězí 149:142 a srovnává. Radek přelézá. Weber na druhé dráze hrál skvěle, takže vítězí 185:171. Radek točí 341 a má 31 kuželek k dobru. Honza na 300 21 ztrácí. Jsme plus deset v součtu. 

Radek se zastřeluje brandem. Honza si přenesl svoje šestkové plzně. Na podruhé osm. Honza 3 21:18, Radek 3 18:13. Slušný úvod. Weber opět začíná zvolna. Radek má tři kuželky k dobru. Honza má sice stejně, ale hod k dobru. Oba Němci teď svorně hází hodovku. Ale jinak zatím nezáří. Weber 10 60. Reiser o dvě víc. Radek má na deset hodů 62, Honza zrovna tak. Jednička ho zatím odrbává. Radek se konečně trefuje...hodovka jako odpověď na tu Weberovu. Honza dává vlašťovky a Reiser je tak mírně v čele. Radek dává druhou, Honza je bohužel na středu. Do třetice to Radkovi nevychází, ale Honza se už posunul od středu. A konečně také on dává hodovku. Radek plné 98:100 a Weber to rozjíždí fankami. Honza plné 87:100, Reiser otevírá lavorem. Radek rozjíždí dorážku hodovkou. Oprava…dvěma. Honza se stále drží plzní. Radek se na něn teď také posouvá. Honza první na čtyři. Radek dopíjí, dnes neřídí, tak může. Oba otevírají. Radek středem, Honza má těžší plzeň, zbývá mu pravá ulice a levý sedlák. Dobírá, prohrává o 13. Reiser hraje střed, Honza opět plzeň. Radek má teď delší devítku, Weber jej srovnává. Honza dobírá a stahuje Reisera. Radek je mínus dva, ale má dva hody k dobru. Hodovka! Honza taky. Radek teď otevírá těžší figurou, ale je tohodové. Honza ujíždí do pravé..s.edm. Reisera také hodovkuje. Radek na dva hody shazuje, Honza dobírá hned. Ještě má čtyři hody. Reisera tři před koncem hraje krokodýla a už nepřeleze. Honza dává středovou pět a potřebuje dva páry. Reiser 145.Honza bohužel 141. Radek vítězí 160:154 a vede. Máme 12 k dobru.

Jdeme na poeslední plné. Radek otevírá sněhulákem, Honza pětkou. Na podruhé už je Honza v pěkné levé. Radek dává sedmu od plzně. Honza celkově ztrácí 24 kuželek...to je ještě hratelné. Radek vede 34 a potřebuje je udržet. Radek 4 29, Honza 3 16, ale plichtí. WEber rozjel velký závěr, 5 42, Radek má 35. Honza po pěti 30:33. Honza teď dává fanky, Reiser výhru nechce a dává je taky. Honzovi teď plná nejde. Naopak Radek hraje výborně a Weber tedy ještě o fous lépe. Radek 10 67:74. Honza 54:67. Dvě hodovka jej vrací so hry. Radek si je šetří na dorážku. Ale jednu na zahřátí si taky dává. Weber je tam posílá jednu za druhou. Radek plné prhrává i přes výborný výkon 104:115. Weber hned zahajuje hodovkou. Honza to vytáhl na 92:98. Honza taky hodovka. Radek zvolna plzeň. Honza teď sedm z levé. Radek dopíjí. A následně sedma, zůstávají mu levé fanky. Honza sundavá párek, Reiser ho srovnává hodovkou. Radek jede po jedné. Honza osm a půl...král se jen nahnul. Radek je pod veljým tlakem Webera, ale stejným hodem jako Honza si udržuje náskok. Honza znovu z levé sedm, Reiser dává jen lavora. Radek dobírá. A znovu osm. Hodovka ne a ne padnout...Honza opět sněhuláka. Reisera ale dává krokodýla. Oba dohazují a teď budou svorně otvírat. Oba dávají krokodýla...potřebují je na dva hody sejmout. A tak se taky děje. Němcům však dopadávají hodovky. Teď mají vyloženě štěstí, protože kuželky svítí, ale nepadají. Honza taky jednu dává a dráhu celkově končí 164:170, 605:636. Weber už dal třetí v řadě a nebzpečně se dotahuje. Radek potřebuje dobrat. Weber dal 194 dráhu. Radek ale zkušeně dobral. Dráhu sice ztratil 166:94, ale 667:658 vítězí. Němci v závěru stáhli náš náskok a mají teď 22 kuželek k dobru při vyrovnaném stavu 1:1. V zápalu hry nebyl čas se věnovat vedle hrajícím Slovinkám. Ti o semifinále bojují s Italkami. Začátek jim moc nevyšel a první polovina byla napínavá. V té druhé se ale projevila kvalita favorita a teď už jasně vede.

Pavel Jiroušek, Milan Svoboda:

Do akce jde druhá naše dvojice. Rozcvičková hudba pomalu končí. Pavel zahajuje šestkvou plzní. Milan se hned pouští do sedmiček. Pavel se do nich také přesouvá. Milan zvyšuje na osm. Pavel 3 19, Milan 3 21. Schondelmaier se od úvodního hodu raduje do diváků...u nás se zato dává karta...to se ale tady asi nestane. Pavel 5 34:33, Milan 6 39:46. Oba kluci hrají pravou a mohli by z ní pár hodovek vytěžit. Milan zatím "jen" osmičky. Pavel dává hodovku a po ní krokodýla. Milan první desítku těsně prohrává 68:69. Pavel zatím hraje podsattně lépe než včera a po deseti vede 71:65. Milanovi taky konečně padá celé a porpvé vede. Schondelmaier se teď přesunul na střed, mohl by tam vydržet. Aspoň chvilku...tak ne...teď už dává hodovku, ale Milan taky. Milan v plné vítězí 106:99. Schondelmaier navíc otevírá středem. Pavel plné vyhrává 105:98. Hehl ale otevírá hodovkou. Milan osmou a Pavel sedm. Oba uklízejí. Milan pokračuje plzní. Pavel také. Milan bravo, je to dole. Schondelmaier i na podruhé střed. Milan se drží na plzních. Pavel bohužel fíká a má devítku na čtyři. Milan znovu na dva hody. Oba otevírají. Milan plzeň, Pavel osm a následně uklízí. Hehl má o dvě víc. Milan vede o 16. Pavlovi dotahuje a je to hodovka!. Milan nyní osm. PAvel podepisuje plzní. Hehl jen vlašťovky. Milan uklízí, Schondelmaier dává krokodýla a prohraje. Pavel labužnicky dopil a má čtyři hody do konce. PAvel dává středovou pět a potřebuje dvěma páry rychle přes. Milan uklízí a vítězí na dráze 165:143. Pavel bohužel nejde přes. Hehl zvládá poslední těžký hod a vítězí 161:158.

Milan rozehrává druhé plné krokodýlem, Pavel šestkou. Milan pokračuje sněhulákem. Pavel si vzpomněl na svá školní léta a opisuje. A pokračuje hodovkou. Milan se po slabším hodu vrací ke sněhulákům. Pavel dává druhou v řadě. Do třetice je to krokodýl, Pavel 5 39:26. Milan 5 31:30. Pavel využívá slabšího úvodu Němce a tvoří si náskok. Milan hraje srovnatelně s Schondelmaierem. Milan desítku zkončuje hodovkou a plichtí na 66. Pavel má 71, Hehl 59. Pavel ted dává branda, ale napravuje jej sedmou. Milan také jednu sedmičkovou. Hehl dává hodovku, Pavel se ale taky nenchává prosit. Hehl sice dává další, ale Pavel z pravé taky a nutno uznat, že krásnější. :-) Milan uzavírá plné hodovkou a vede 101:99. Schondelmaier dorážku začíná hodovkou a na to hraje druhou, Milan středovvou pětkou Pavel plné vyhrává 106:98. Milan hraje první na čtyři, Pavel na tři. Schondelmaier po dvou hodovkách dávvá clašťovky, ale na dvva hody je dobírá. Milan teď plzeň a deset prohrává. Pavel na podruhé otevírá od fanek. Z levé pořtřebuje dobrat. Hehl čeká za bukem. Pavlovi zbývá televizák. Před tím z něj dal tři, teď by bodly čtyři. Krade to! Po pěkném hodu zůstává král a sedlák. Milan dává plzně na tři a čtyři hody a na druhé dráze porhraje. PAvel sice vede o osm, ale nahrál o tři hody víc. Hehl dává hodovku. Pavel dává šestkovou plzeň. Milan klasickou. PAvel dobírá na dva hody. Milan na hned. Ještě má dva hody. Osm. PAvel dává hodovku a ještě žije. Milan prohrává 146:169, ale teď půjde na své silnější 1,2. PAvel hraje pěknou pravou,a le zůstává lavor. Musí to zkusit z pravé dohodit. Padá jen král. Pavel prohrává i na podruhé 150:165. Zatím se mu nevede v dorážce, kdežto Hehl v ní exceluje. Pavel prohrává 308:326, Milan 311:312.

Milan začíná oblíbenou šestkovou plzní. Pavel osmou. Milan teď z pravé hodovku. A takhle až do konce. Pavel také dává. Milan podepisuje pětkou, Pavel osmou. PAvel má opět od úvodu navrch, teď to ale musí udržet až do konce, 4 32, Hehl 5 28. Milan prohrává po třech 20:21. PAvel má 6 48. Milan odolává tlaku Schondelmaiera sněhuláky. Pavel naopak tlačí hodovkami Hehla. Pavel 10 73:63. Milan 66:71. Pavel to ždíme a posílá tam další hodovku. Milan se drží sněhuláků. Pavel vyhrává plné 106:103 a teď už prostě musí vedení udržet. Sedm do tovírky. Milan má 105 do plných. Má plus 15, ale Němec má dva hody k dobru. Pavel dobírá, Milan zahajuje sedmou od plzně. Pavel sedm z pravé a zůstává mu fánková tlačenka. Schondelmaier plné 99 a na úvod mu doapdává hodovka. Pavel dobírá. Milan jede po jedné. Oba kluvi teď jedou osmy. PAvel bohužel fíká a Hehl je na tom hodově stejně. PAvel má ale devítku k dobru. Pavel za šest z plzně. Milan dokonce sedm, Němec ale opět hodovku. Kluci by taky potřebovali pár. Milan hned dobral. A na to osm. Vede o sedm, ale má o dva hody více. PAvel bohužel kolíkuje. Hehl má ale taky otevřeno středem a zrovna nespěchá. Oba jdou do otvírky. Milan brand, Schondelmaier osm. Pavel šestka od fanek. Má tam levou a pravého sedláka. Milan dává jednu stranu. PAvel jen roha, usí teď va přesné. Milan čistí i zbytek. Pavel po jedné taky. Mlan otevírá to stejné, co Pavel...musí bezpodmínečně dobrat. Sedlák ale odolal, naopak Němec tam and má bábu se smetákem. Milan prohrává 159:176, 470:488. Pavel na závěr do plných jen trojku a Hehl dává rychlou plzeň a posledním hodem..pět! Zbytek odolal. Pavel vyhrál 154:153 a ještě žije, prohrává 479:462. Tohle by mohlo momentum zase trochu otočit na naši stranu. Němci už pomalu slavili bod, ale teď ztichli.   

Máme tu poslední plné. Milan na úvod šest z uličky, PAcvel osm. Oba hoši ztrácejí, ale fantastický závěr to může otočit. Pavel 3 22:16, Milan 17:20. Milan stahuje hodovkou. Pavel má po pěti hodech k dobru jednu. Schondelmaier se teď rozdevítkoval a Milan odpovídá sedmičkami. Poslední plné hraje Hehl velmi dobře. Pavel se ale drží 49:45 po sedmi. Milan má už jen o jednu méně než Schondelmaier. Milan nakonec po deseti 71:69, Pavel 65:68. Ale malý řádek zahájil lépe a srovnává. Milan je pod neustálou palbou osmiček a devítek, ale drží se. Oba teď dávají střed 13. hodem. Milan plné těsně ztrácí 102:105, Pavel vyhrává 106:103. Milan zahajuje osmou, Pavel krokodýlem. Hehlovi zase dotahuje hodocka. Milan ulízí a je mínus 20. PAvel je mínus 15, ale Hehl otevírá. A dává druhou. V tom výrazně zaostáváme. Milan bohužel středem za pět otevírá. Pavel dobral a teĎ osm...nám hold nepřidá, domácí si to dobře postavili. Pavel dobírá, ale už je tam 23 a hod. Pavel plzeň. Milan bohužel jednou fíknul a závěr kolíkuje. Pavel uklízí, ale už musí hodovky. Milan je na plzni. Pavel dává sedm. Oba úklid. Milan pokračuje sněhulákem a PAvel hodovkou ještě křísí naději na bod. Hehl propaluje plzeň. Pavel podepisuje šestkou od plzně. Milan už prohraje, ale ještě se snaží írnit ztrátu. PAvel opět dopil. Hehl dává jen krokodýla. Pavlovi ale tak padá a musí na hod obě...nedává. Hehl v závěru udržel výhru 630:643. Milan také těsně prohrává, 626:647. Němci vedou 3:1 o 56 kuželek. Závěr ale bude náš.  Slovinky nyní obě výrazně vyhrály, Eva Sajko nahrála 642. Semifinalista je jasný.

Jiří Veselý, Miroslav Jelínek:

Rozhoz se trochu protáhl...Jirka to dost motal. A rozjížíd hodovkou. Míra v klidu sedm z pravé. Hoffmann se ale také dlouho nenechá prosit a jednu hodovou dává také. Stejně tak Schneider. Míra 4 26:29, Jirka 4 23:29. Němci mají vyrovnanější hody v úvodu. Druhá část první desítky už je o něco lpeší. Naopak Němci se také nevyvarovali slabšího hodu. Míra 10 60:73. Jirka 59:69. Němci na malém řádku drží pravou ulici, padají jim hodovky. Kluci tak musí zabrat. Míra plnou prohrává, dává 93. Jirka 93:102. Oba naši zahajují sedmou. Hoffmann dává 8, 1 a devět. Schneider končí plné za 114. Kluci hrají po jedné, první tedy na tři. Míra hraje sněhuláka. Jirka brand a první dráhu zřejmě ztratí. Jirka uklízí pravou stranu. Hoffmann ale dává sněhuláka, Schneider hodovku. Míra dobírá a hned dává dalšího rychlého sněhuláka. Jirka kolíkuje a už prohrává 37 kuželek. Míra bohužel dává středovou čtyřku a je mínus 17. Němci teď neznají nic jiného než hodovku a sněhuláka, případně jinou osmu. Kluci nehrají dobře Od druhé dráhy budou muset přidat, jinak nemají šanci. Jirka teď dává hodovku...to by mohlo být znamení lepších chvil. Hoffmann má i výrazně štěstí, takže dráhu dává 178. Míra nezahrál vůbec dobře, 137. Jirka závěr zlepsuje a nakonec 145. Prohrál o 33. Schneider ve druhé části dorážky zvolnil. Štěstí mu předposledním hodem přeje...dává dva párky a zadního roha...to jsem tu viděl vůbec poprvé. Schneider nakonec 182. Kdo hraje dobře, má hold i štěstí.

Teď už poztřebuje dokonalou hru a kus k tomu. Jirka 6 a 8. Míra dvakrát sedm. Jirka třetím hodem hodovku. Musí na Hoffmanna zatlačit. I Míra začal lépe, 4 27:22. Jirka po čtyřech 32:31. Kluci jsou těď mírně vpředu, musí využít každou hybu Němců. Ti dávají střed a malou. Hoffman ale rychle napravuje osmou. Míra 10 rovných 70 a vede o 9. Jirka má na 76 k dobru čtyři. Malé řádky jsou vyrovnané. Míra tedy do plných vítězí 105:94 a pokračuje hned hodovkou. Jirka vede 109:99. Míra na podruhé sedm a zůstávají fanky. Dneska nějak často. Jirka zahajuje plzní za šest. Míra si dává tlačenku a dalším hodem by to mohl doplnit cibulí, tedy hodovkou. 😊 Jirka dohazuje. A dává fanky, ale sedlák mu přidává, z levé se to dá dobrat. Mírovi zůstává krokodýl. V poklidu dobírá. Jirka má devítku na čtyři. Hoffmann jej hodovkou dohání. Míra sedm z pravé. Jirka suverééně hodovku. Hoffmann jen lavor. Jirka pokračuje sněhulákem. Míra po jedné dobírá. Míra sněhuláka. Jirka dává čtyři ze středu, ale zbývají olympijské kruhy. Míra dobral. Jirka dává krásnou pravou, ale druhý párek se ani nehne. Míra dává druhého krokodýla v dorážce. Jirka sundává druhý párek. Má tři hody do konce. Jedna hodovka přichází s prvním hodem. Dva zbývají. Další ho a další hodovka. Poslední půl minuta času a poslední hod. Osm. Dráha 180:153 a je to veselejší. :-) Jirka už ztrácí jen šest. Míra vítězí 165:156 a prohrává 302:338. Celkově Němci vedou o 98.

Šedesátka zbývá. Míra zahajuje osmou. Jirka plzní. Hoffmann naproti tomu dvěma hodovkami. Jirka odpovídá osmou. Míra 3 22, Jirka 3 21. Míra drží pravou a po pěti má čtyři k dobru. Jirka má na 38 tři ztrátu. Kuci teď drží osmy z pravé. Schneider čas od času hodí horší hod a Míra toho využívá.Naopak Jirka i když hraje jak z partesu, tak Hoffmanna jen neustále dotahuje. Jirka 10 76:77, Míra 69:62. Schneider nehraje třetí plnou dobře, ani hodovky nedává, Míra se poctivými hody dostává do hry. I Jirka má Hoffmanna na dohled, byť ten dává 115 plné a hned na to hodovku. Míra 105. Jirka 110. Míra dorážku rozjíždí sedmou z pravé. Jirka plzní, ale dopadává mu přední roh a levá přední fanka…zbývá sedlák a druhá zadní. Zrovna moc nám ta dráha tím nepomohla. Schneider hraje pomaleji, plné 93. Jirka poctivě dobírá, Míra na hned. Jirku to zase krade...zůstává po pěkné pravé levý párek a pravá zadní fána. Míra otevírá jen čtyřkou, ale uklízí. Jirka taky. Teď už to musí přidat...sněhulák...dráha se ale teda zrovna nepředala. Míra bohužel čisté fanky. Musí dobrou levou. Bohužel jen střed. Jirka otevírá...taky čistými. To se nám teď vůbec nehodí. Míra má dlouhou devítku. Schneider ho dotahuje. Jirka fanky kouše na dva hody. Hoffmann taky dává špatnou otvírku. Jirka je od něj jen devítk uzpět. Jirka sedm a potřebuje dobrat. Míra má pět hodl do konce...hodovka!. Jirka úklid. A konečně i jemu padá. Míra šestkovou plzeň. Dopíjí. Jirka osm z pravé. Vítězí 174:167, 499:498. Míra má dva hody...sedm a úklid. Schneider má ještě tři,a le dává fanky. Míra vyhrál 159:147, 461:485. Kluci něco stáhli, ale zůstává tam 78. 

Poslední dráha…teď, nebo nikdy. Míra šest, Jirka sedm. Na podruhé osm. Jirka 4 28:24. Míra 3 19:22. A osm na to. Schneider ale odpovídá stejně. Jirka má s Hoffmannem stejně 41, ale hod k dobru. Míra má po šesti dvě mínus. Němci plnou zatím drží, a to jim hraje do karet. Naši musí na malém řádku roztočit kolotoč hodovek a v dorážce jakbysmet. Jirka 1069:63. Míra na stejný počet hodů 71:66. Hoffmann dává dvě hodovky v řadě na malém a dohání Jirku. Míra také jednu sundává. Hoffmann uzavírá plné za rovnou stovku. Jirka 13. dává duchovský viadukt...tedy sedu, když mu zůstávají dva sedláci, do plných dosti neobvyklé. Jirka plné také za 100. Míra má po třinácti hodech 5 k dobru. Plné nakonec 107:101. Hoffmann začíná dvakrát na dva hody dorážku. Jirka dává první také na dva. Míra otevírá sedmou, Jirka sněhulákem. Uklízí. Míra na dva hody. Míra hodovku a Jirka taky. Hoffmann ale drží rytmus na dva hody. Jirka podepisuje osmou, Míra ale brandem. Hoffmann taky jednoho hází. Jirka mu odpovídá hodovkou. Míra dobírá jednu stranu, ale druhou jede po jedné. Jirka po devítce sedm. Schneider má taky dlouhou, takže Míra nic neztratil. Jirka opět sedm. Míra zrovna tak. Oba nekompromisně dolu. Míra má čtyři, Jirka tři hody. Jirka sedm, Míra hodovku. A na to tvrdší ulice za pět. A je tu konec. Míra na závěr 159:145, celkem sice 620:630,a le 3:1 na dráhy. Jirka 172:154, celkem 671:652. Němci odolali závěrečnému tlaku Čechů a udrželi výhru 5:3 3866:3819. Škoda prvních drah v poslední rundě. Slovinky s přehledem porazily Italky 8:0.

Nyní bude hrát Chorvatky s Maďarkami a Srbové s Chorvaty. Ženy se Slovenkami od tří. V samostatném článku...

Datum: 26. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek