ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS družstev – první den – shrnutí

Sobota byla prvním hracím dnem MS družstev.

Česko vs. Ersatzmannschaft

  • Renáta Navrkalová + Hana Wiedermannová vs. Celine Zenker 586 - 605
  • Veronika Petrov vs. Sarah Dressler 561 - 565
  • Natálie Topičová vs. Corina Thiem 588 - 549
  • Olga Hejhalová vs. Sara Heering 618 - 562
  • Alena Kantnerová vs. Romy Joppert 586 - 570
  • Nikola Tatoušková vs. Carmen Vogel 580 - 537

Dnešní shrnutí může být poměrně stručné. Dámy dnes měly takový ostřejší trénink. Výsledky se nezapočítávají, výkony nejsou zdaleka tolik určující. Přesto je drobně shrnu.

Úvod obstarala Renáta Navrkalová s Veronikou Petrov. Navrkalová zahrála první skvělou dráhu, 166. Druhá byla podstatně horší, 135. Přesto 301 bylo dobrým počinem. Na druhou polovinu nastoupila z tréninkových důvodů Hana Wiedermannová. Ta se postupně zahřívala. Dráhy 138 a 146 však nebyly zcela ideální, celkem 586. Jejich soupeřka zahrála 605 kuželek. Petrov odehrála celý start a nebylo to úplně ono. Dosti se hledala a celkem zahrála 561 kuželek. Soupeřka jí těsně, o čtyři kuželky, předčila.

Střed obstaraly Natálie Topičová s Olgou Hejhalovou. Topičová hrála poměrně vyrovnaně. Nejslabší dráha byla její druhá, 140. Celkové číslo 588 a jasná výhra nad soupeřkou. Naproti tomu Hajhalová zahrála opravdu výborně. Zvláště druhá dráha byla z její strany povedená, 168. Celkových 618 byla nejlepším výkonem utkání.

Ve třetí dvojici nastoupila Alena Kantnerová s Nikolou Tatouškovou. Obě zahrály první dráhu téměř totožně. Kantnerová byla od druhé dráhy mírně lepší. O lepší číslo ji připravila až závěrečná dráha, 138. I tak Kantnerová zahrála 586. Tatoušková měla závěr o něco lepší, a tak celkem porazila 580 kuželek. Ženy celkem shodily 3519 kuželek a své soupeřky porazily o 131 kuželek.

Drobný souhrn dalších výsledků: ranní utkání dopadla v podsattě dle očekávání. Maďarky si cestu za body zkomplikovaly slabší střední částí, když dovolily Rakušankám vyrovnat. Silné duo Julia Airizer – Anita Mehesz (631, 617) však Rakušankům nic dalšího nepovolila. V naší skupině pak Itálie zdolala Bosnu a Hercegovinu. Vyrovnané utkání rozhodly dva slabší výkony Bosňanek. Oba ranní zápasy skončily 6:2. Souběžně s českým zápasem pak hrály Němky proti Estonkám. Favorit neponechal nic náhodě a zvítězil hladce 8:0. Zdaleka nejvíce se dařilo velké domácí hvězdě Sině Beisser, která v první polovině zahrála 346 kuželek, celkově 652. Odpoledne si Srbsko až nečekaně hladce 8:0 poradilo s Francií. Slovensko vedle vybojovalo klíčové body v souboji o postup v utkání s Rumunkami. Naše východní sousedky zvítězila těsně 5:3 o 22 kuželek. Slovenky sice již od úvodu neustále vedly, ale Rumunky jim byly v patách až do posledních hodů. Závěrečný krok však již nebyly schopny udělat. Slovenky si náskok udržely a významně si pomohly v boji o čtvrtfinále. Večerní zápasy byly do značné míry do počtu. Slovinky nastoupily proti Dánkám. A překvapivě zvítězily jen 7:1. Dánský bod uhrála Helle Soskov, která velmi překvapivě porazila hvězdu rakouská superligy Evu Sajko 572:557. Zbytek utkání dopadl dle předpokladů. Poslední zápas byl vzhledem k odhlášení polského týmu také jen tréninkový. Vynikají v něm tři individuální výkony Chorvatek. Klara Sedlar v první rundě zahrála 649. Marijana Liovic ji ve druhé ještě o 12 kuželek překonala. A vše dokonala světová rekordmanka Ines Maričič, která díky poslední dráze 184 dosáhla na 674 kuželek. Její vlastní světový rekord je jen o kuželku vyšší.

To byl tedy první den MS družstev, zítra začínají muži. Naši hrají hned od osmi klíčové utkání s Francouzi!

Datum: 20. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek