ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu – soutěž tandemů mix

Čtvrtek dopoledne je tradičně ve znamení soutěže smíšených dvojic. Česko reprezentují Štěpánka Vytisková s Janem Mecerodem. Update 10:50, dohráno!

  • 8:35 – Štěpánka Vytisková, Jan Mecerod vs. Gabriela Hupčíková, Matúš Červenec

Dobré jutro! 

Zdravím z Vás z dettenheimské haly. Dnes nás čeká maraton. Začíná již nyní s tandemy mix. Honza se Štěpou se prozatím rozcvičují (ti dnes pro zjednodušení budou Hoště). První runda mezitím zahájila hru. Nejlépe jsou na tom Chorvati, kterým nepřijeli soupeři, takže mají tréninkovou šedeátku. Jinak se halou ozývá hlavně Alle les bleues a Deutschland! Němci nasadili těžkou váhu v podobě Daniela Bartha a Samanthy Jones. I Chorvaté postavili včera úspěšné tandemisty. 

Němci se řádně nadřeli. Postoupili až 14:13 na náhlou smrt. Dál jsou také Rumuni a Francouzi a samozřejmě Chorvati, kteří si zatrénovali. Teď už jde do akce Hoště.

Hoště zahajují krásnou osmou. A doplňují sedmičkou. Takhle by to šlo. Úvod máme lepší, 5 36. Slováci dvanáct zaostávají, ale zatím je stále začátek. Máme to co hod, to kolík v bunkru, tak snad nám to vydrží. Slováci už to zlepšují. Máme stejně nahráno, ale dva hody k dobru. Plnou vyhrajeme. Slováci nakonec 80, závěrečné fány jim nepomohly. Hoště si drží slušný průměr a závěrečná hodovka z plných dělá 97. Slováci dávají rychlou devítku na dvě. My otevíráme středem. Slováci nyní z malé. Na dva je to dole. A k tomu sedma. Držíme si dvě devítky k dobru. Výborných 103 do plných zahráli Slovinci a vedou nad Srby. Rakušani bojují s Poláky a Chorvati číslo 2 vedou nad Italy. Dobíráme na tři a pak střed, ale dorážení nám zatím jde a Slováci příliš nekoušou. Dráha je naše. Slováci nakonec jen 115. Hoště bude mít výrazně víc. Nádherný souboj mezi sebou svádějí Srbové a Slovinci. Srbové 23 132, Slovinci se v dorážce trochu zasekli, 23 120. Závěr jsme pojali tréninkově na druhou dráhu, máme 132. Jdeme na jedničku. Chorvaté se příliš nenadřeli proti Italům. Rakušané těsně přetlačili Poláky. Srbové pak výbornou dorážkou stáhli náskok Slovinců a také vedou.

Úvod máme 3 15, Slováci jsou plus jedna. Hodovka a pár uliček jsou znát, 6 37. Slováci se trápí, 6 30. Jsou hodně na středu. škoda dvou špatných hodů, 10 55. Slováci nás mírně předčili zlepšenou hrou, 10 58. Odpovídáme osmou. A hned na to hodovka. Slováci ale taky. My sedm a nedáváme jim vydechnout. Plné končíme fankami, 89. Slováci se tak dostávají do čela, 94. Hoště otevírají osmou. Slováci hodovku. My zase osm...nezatáhne a nezatáhne. Slováci jen střed. Mezitím Italové drtí Chorvaty, Srbové také vedou a Poláci taky. Škoda středu teď. Slováci ten svůj dali na tři hody. Hoště na čtyři. Slováci stále mírně vedou. Zase dáváme osm. Dáváme střed a Slováci osm. Míříme do rozstřelu. Stejně tak Italové, kteří stále vedou nad Chorvaty. Naopak Srbové si jdou pro hladký postup. Slováci si hlídají závěr a srovnávají. Italové rovněž. Rakušané postupují. Srbové nakonec jen remizovali a dají si rozstřel o dráhu. Srb ustál tlak a hodovkou zajišťuje postup. Teď my. Začínáme sedmou,Slováci hodovkou. Italové mezitím vyřazují Chorvaty. I na podruhé sedma. Slováci ale taky a vyhrávají o dvě.

Čtvrtfinálová runda se tak odehraje bez nás. Bylo to úžasné drama. Němci nastoupili na Francouze v šíleném tempu. 114 do plných doplnili 63 dorážkou, takže 177. Francouzům nepomohlo ani 150. Po změně drah se však rytmus hry otočil. Němce Jones se přestalo dařit. Francouzi převzali iniciativu a srovnali. Rozstřel poté Modří zvládli lépe a postoupili. Němcům se medaile rozplynula, Francouzi slaví...málem zbořili celou halu. Podobně vedle hráli Rakušani a Italové. Italové opět nechytili začátek a celou první dráhu ztráceli. Ke konci se hodovkami a dobrou dorážkou dotáhli, aby poté Italka nezvládla poslední hod a výhru uzmuli Rakušané. Po změna drah však Italové zatlačili. Rakušané byli v defenzivě a už se z ní nevymanili. Italové pohodlně srovnali a již druhým skvělým rozstřelem v řadě nedali Rakušanům šanci. Další bouře oslav a hala opět padá. Třetí souboj Chorvatů s Rumuny byl celkem jasný. Chorvati si další cenný kov nenechali ujít. Poslední souboj svedli Srbové se Slováky. Ti opět první dráhu nehráli dobře. Stejně jako proti nám se spíš trápili. Srbové hladce vedli 1:0. Na druhé však Slováci opět zapnuli turbo, vedení si pohlídali, srovnali a v rozstřelu chladnokrevně zvítězili i dky slabšímu hodu Srba. Semifinále hrají Chorvati s Francouzi a Slováci s Italy.

Semifinále jsou naopak jednoznačnou záležitostí. Chorvaté proti Francouzům dali první dráhu podobně jako před nimi Němci, 109+61. Ani dobrý výkon Francouzům nestačil. Na rozdíl od Němců však Chorvati ani po změně drah nepolevili. Dalších 100 do plných a nebylo co řešit. Slováci proti Italům začali tradičně vlažněji. Italové však hráli ještě výrazně hůř a Slováci v poklidu uhráli dráhu. Ve druhých plných poté opět rozjeli koncert. Na 114 se opravdu těžko hledá odpověď. Druhý jasný postup. Ještě se sice dohrává, ale zázraky takového rázu se většinu nedějí. 

Za chvíli nás čeká finále Chorvatsko - Slovensko. Za Hrvatsku nastupuje Mihael Grivicic s Mateou Juricic. Za Slováky Matúš Červenec a Gabriela Hupčíková. Bronz bude patřit Francouzům Enzo Kempfovi a Laetitii Hert a Italům Julianovi Huberovi a Sarině Parigger. První finálová dráha byla poměrně nervozní. Obě dvojice nehrály své nejlepší hody. Chorvati ale přeci jen byli jistější a vyhráli 140:127. Ve druhých plných už byly k vidění opět špičkové výkony. Chorvati vyhráli 103:100. V dorážce pak se pak sice Slováci snažili, ale především Mihael Grivicic hrál téměř dokonale a právě on posledním hodem rozhodl o tom, že mistry světa budou Chorvati!

Nyní je chvíli pauza a pak se již rozjede maraton sprintů...

Datum: 17. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek