ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS dorostu – soutěž tandemů

Další disciplínou v pořadí MS dorostu je soutěž tandemů. Update 14:12, dohráno!

Program:

  • 9:00 – Kristýna Bulfánová + Simona Černušková vs. Zsofia Soltes + Enikö Németh (HUN)
  • 9:00 – Karolína Kovaříková + Hana Stehlíková vs. Simone Seybold + Rita Zimmermann (AUT)
  • 10:45 – Ondřej Bína + Ondřej Matula vs. Jan Piletic + Jakob Jancar (SLO)
  • 10:45 – Jan Mecerod + Vojtěch Novák vs. Mateusz Gozdzdik + Szymon Kosz (POL)

A jsme tu! Holky už se rozcvičují. Pro zjednodušení budu Kiki a Simču označovat jako Kisi a Káju s Hankou jako Káha. Kluci poté budou OO, tedy Ondra a Ondra, a Honza s Vojtou budou HV.

1. kolo dorostenky:

Holky už nastoupily a je tu rozhoz. Ještě jsem drobně upravil označení dvojic, takže Kisi a Káha. Kisi i Káha začína velmi zvolna. Maďarky naopak dvěma sedmami. Osm od Kikiny hned vypadá líp. Kisi na 6 30, Káha o jednu víc. Kisi prohrávají o devět, Káha jsou mínus sedm, ale hod k dobru. Maďarky do toho buší a mají 11 k dobru na Kisi. Káha se teď zasekly, ale dorážka to spraví. Kisi 79 plné a semda do tovírky, jsou mínus 8. Káha 77 a taky sedma a taky jsou mínus 8. Je to hratelné. Kisi dvě rychlé devítky a teď z malé, Maďarky ale taky. Rakušanky otevřely středem a Káha se taky dotahuje. Osm do otvírky a Káha už srovnává. Kisi hrají s Maďarkami stejně. Maďarky hodovka a Kisi středem, tuhle dráhu asi nedáme. Káha taky dává hodovku a hned na to sedm. Poprvé vedou a ještě mají hody k dobru. Kisi prohrávají s MaĎarkami první dráhu 124:136. Na druhé to otočí. Káha naopak vyhrávají nad Rakušankami v poměru 140:130. Vedle Němky (Bianca Zimmermann a Samantha Jones) vedou nad Slovinkami a Francouzky drtí Italky.

Káha začíná hodovkou a hned podepisují šestkou. Kisi rozjíždějí za 6 + 8. Káha na 6 41a vedou o pět. Kisi na 6 40, Maďarky mají o tři víc. Kisi srovnávají krok a dostávají Maďarky pod tlak. Ty se však jen tak nedají. Káha má pod deseti hodech dvě kuželky. Káha vítězí v plných o 11 kuželek a míří za dalším kolem. A hned otvírka osm. Kisi uhrály do plných plichtu. Bude to drámo! Káha má k dobru dvacet a už je to blízko. Kisi mají středovou otvírku, ale Maďarkám zůstává duchcovský viadukt, tedy dva sedláci. Káha hodovku a je jasno. Kisi taky vede, ale fánová otvírka. Maďarky však kolíkují. Máme tam taky viadukt. Máme devítku k dobru, ale o více. Káha přesvědčila postupují. Kisi vynikající dorážkou nedaly na druhé dráze šanci Maďarkám. Čeká nás rozstřel! Němky s přehledem zdolaly Slovinky, Italky s Francouzkama si taky dají rozstřel. A Italky jej zvládly s přehledem. Maďarky pět ze středu, Kisi kontruje sedmou. Maďarky šestku a Kisi musí aspoň za pět...motáme...Kisi osm a jdeme dál! 

Oběma naše dvojice postupují a možná se Vám to bude zdát předčasné, ale máme první medaili! Holky se nyní ve čtvrtfinále utkají spolu, takže jedna z dvojic bude jistě hrát semifinále a případně i více :-) Teď máme dvě rundy pauzu a v 10:45 jsou do akce kluci!

Odehráno má druhá runda prvního kola dorostenek. V nervydrásajícím souboji udolaly na druhou náhlou smrt Chorvatky Maďarky, vynikající Tamara Sinkovic hodila dvakrát devítku a bylo hotovo. Slovenky rovněž na náhlou smrt porazily Srbky. Polky, resp. Romunky si poté se soupeřkami poradily 2:0. Teď je na place první runda dorostenců.

1. kolo dorostenci:

Do akce jde opět kolos rakouský, tedy Matthias Zatschkowitsch. Dvojici s ním tvoří naopak maličký Lukas Temistokle. Papírově jsou to největší favoriti, ale v tandemech to vůbec nemusí nic znamenat. Třeba je hned zastaví v prvním kole Italové. Tak nakonec ne. Rakušané postoupili s přehledem. Stejně tak i Maďaři a Slováci. Velký boj spolu svedli Chorvati a překvapivě Estonci, kteří uzmuli první dráhu v rozstřelu a celkově padli až 16:14 na náhlou smrt. Celá hala jim tady fandila. Teď jdou do akce kluci...Oočka čekají Slovinci. Honza s Vojtou, tedy Hovo se utkají s Poláky.

Musím i fandit, takže případně omluvte mírné záseky :-) Kluci se již rozcvičují. Honza Mecerod sice dneska nastupuje pod svým občanským jménem a ne pod psudonymem jako včera, ale stejně z něj moderátor udělal Mečeroda. 

Oočka začínají hodovkou. Hovo zvolna středem. Oočka 3 20, Hovo 3 18 a mírně mají navrch. Oočka 5 32 a vedou o jednu. Hovo 5 29 a k dobru mají tři. Hovo dávají jednu hodovku za druhou a na 10 mají 67a hned na to 8. Oočka mají na 10 58 a prohrávají o devět. Devítky to hned zlepšuje. Hovo hrají výbornou plnou a dávají 104. V plusu jsou 14. Hodovka 16. hodem! Oočka jsou sedm pozadu. Druhá hodovka Hovo! A teď plzeň. Oočka plná 88 a ztrácí 10. Oočka 8 1 a hodovka a jsou na dohled. Hovo drží velký náskok. Oočka střed, ale hratelný. Hovo hrají po plzních. Střed na tři dole a osm na to. Oočka hodovka a pak fanky, ale hratelný. Hovo vítězí 166:142. Oočka ještě musí přes devítku! Slovinci dávají 29. hodem hodovku a posledním hodem rozhodují o těsné výhře o dvě kuželky. No nic...teď je dorovnáme a na náhlou smrt pošlem na hotel.

Hovo vedou po čtyřech o dva. Oočka o čtyři, když Slovinec ujel. Hovo si v pklidu hrají svoji hru a po sedmi hodech mají sedm k dobru. Oočka to mají těžší, ale jsou se Slovinci v kontaktu. Po desítce mají k dobru devítky díky dvojce Slovinců. Hovo si teď vybrali krátký oddechový čas a Poláci se na ně dotáhli. Slovinci teď hodně hodovkují, Oočka se brání osmičkou. Hovo naopak středují a o dvě prohrávají do plných. Hovo hodovku, Poláci rovněž. Oočka prohráli plnou o jednu. Poláci na dva hody dobrali televizáka, my máme šestku s párkem a druhým sedlákem. Oočka mírně ztrácejí. Opět dávají plzeň. Slovinci kontrují osmou. Oočka teď otevírají středem a Slovinci dávají hodovku. Teď už to bude dřina. Hovo dávají plzeň a byť na Poláky mírně ztrácejí, tak mají dva hody k dobru. Slovinci dali zase na dva, nám padá lavor. Hovo dobírají párek, ale král ne a ne zatáhnout, ještě mají hod k dobru. Hovo otevírají osmou a hned dobírka. Oočka hodili 141, ale Slovinci bohužel skoro 160, takže postupují. Hovo zkušeně uklízejí po fankové otvírkce a vítězí! Za hodinu tedy nastoupí do čtvrtfinále. Francouzi postoupili přes Srby a Němci hrají náhlou smrt s Rumuny. Němci jej nezvládli a dál jsou Rumuni.

Tak a teď opět holky...tentokráte proti sobě.

Čtvrtfinále dorostenky:

Na dráze tedy opět máme dvojice Kisi a Káha. Snad nám předvedou napínavý souboj. A osmy na první hody. I po čtyřech hodech májí Kisi i Káha stejně. Tímto způsobem to bude opravdu napínavé :-) První desítka za námi. Kisi mají 65 a Káhai dokonce ještě o sedm víc. Obě dvojice zatím hrají výborně. Srovnatelně hrají jen Němky na dvojce. Slovenky mírně vedou nad Chorvatkami a Polky se trápí proti Rumunkám. Kisi mají plnou za 94. Káha dokonce 102. Obě dvojice daly první devítku na tři. Káha otevírá osmu, Kisi sedmu. Káha teď hází hodovku a sedm hodů před koncem jde do trháku. Kisi se trochu trápí s dobírkou. Kisi se ale nevzdává a taky hodovkuje. Káha už ale první dráhu udrží a vede 1:0, 146:137. Slovenky vedle o jednu vyhrály, když na závěr dobraly párek. Němky také vedou a stejně tak Rumunky.

Úvod je opět bojem o každou kuželku. Holky se předhání, která dá lepší hod. Všechny čtyři si to hoooodně užívají, a tak to má být. Káha zvládá desítku za 62. Kisi je o čtyři vpředu. Káha se nezvdává, dává vynikající malý řádek a plné má 99. Kisi tak bude muset v dorážce stahovat ztrátu sedm kuželek. Káha otevírá hodovkou. Hned na to bohužel brand. Kisi dávají těžkou otevírku na tři. Italky mezitím statečně bojují s Němkami, Polky vedou nad Rumunkami a Slovenky nad Chorvatkami. Ale do konce ještě spousta hodů. Káha má teď druhý střed a Kisi se dotahuje. Němka Bianca Zimmermann táhne dvojici do semifinále skvělými hody. Kisi má dva hody do konce dva sedláky, takže už nepřeleze, Káha ještě může, čímž by průběh mohla zvrátit. Dobírá a a osm potřebuje a výhru. Dává šest. Kisi o jednu vítězí a bude tu náhlá smrt. Slovenky neodolaly náporu Chorvatek a taky budou rozstřelovat. Němky postoupily a i Polky si s Rumunkami zahrají sudden victory. Káha za pět, Kisi odpovídá osmičkou. Káha opět pět a Kisi dává čtyřku, která stačí k postupu! Postoupily i Slovenky a Polky. Teď nás čekají Němky. Do akce jde Hovo!

Čtvrtfinále dorostenci:

Hovo se již zahrávají, jejich soupeři jsou Slovinci, kteří před tím vyřadili Oočka. Takže jim máme co vracet. Slovinci začali hodovkou, ale Hovo jim to hned vrací a podepisuje sedmou. Hovo mají 6 38, Slovinc 5 33. Kluci teď měli pár slabších hodů, takže 10 57. Slovinci ale taky zvolnili. Plné má Hovo nakonec 87. Slovincům hodně připadává, takže mají 88 na 14. Slováci vedle zatím drtí Maďary. Rakoušani mají drobný náskok na Chorvaty a Francouzi mají devítku k dobru proti Rumunům. První devítku máme na pět. Slovinci mají dva hody k dobru a devítku k tomu. Teď nám krade...škaredá sedmička. Ale třeba jí dobereme na hned. Tak ne...ale jen těsně. Na dva hody je dobrá. Čtyřka nás moc nemá ráda a klucí se s ní perou. Slovinci ale dávají branda ještě žijeme. Hodovka nás vrací do hry. Slovincům to ale sype, a tak drobný náskok udrželi. Škoda posledního újezdu...bylo to jen o jednu. Rakušané prohrávají s Chorvaty. MaĎaři otočili průběh se Slováky a Francouzi nedali šanci Rumunům.

Hovo mají tvrdší hody a zatím jim to moc nepřidává, 5 24. Slovincům to tam jezdí daleko víc, takže 5 33. Slovinští ranaři teď plnou řádně vytěžují, kluci zasotávají 7. Chce to nějakou hodovku. Maďaři vedou nad Slováky. Rumuni se snaží utéct Francouzům a Chorvati se brání rakouskému náporu. Rozhodčí nás teď zabrzdil...žlutou za to, že nám svítila zelená a následně upadla kuželka opravdu nepochopím... Mezitím Rakušané mají 11 84 a dělají neskutečné tanečky. Pa pauze dáváme dvě plzně a dvě osmy. Celkem plné 81. Slovinci rovných 100, ale teď trochu brzdí. Hovo dobírají těžkou figuru a přidávají televizáka. Kluci dávají jednu plzeň za druhou, Slovincům opět pomáhá hodovka. Teď je ale zastavil střed. Teď už nepřelézají. My opět plzeň, ale nepřelézáme a je konec. Slovinci vítězí. Maďaři zdolali Slováky. Rumin s Francouzi si dají rozstřel a stejně tak Rakušani s Chorvaty. Francouzi postupují a trochu překvapivě i Chorvati. Rakušané v rozstřelu prohráli 15:14. Jdeme na semifinále...

Semifinále:

Kisi už se rozcvičují. Soupeřkami nás jsou domácí Bianca Zimmermann se Samanthou Jones. Dneska to teda šíleně zlobí (pozn. red. internetové spojení), takže omluvte zhoršenou kvalitu už tak slabého komentu :-) Holky začaly zvolna, 5 25. Za Němky do toho zatím spíš buší Jones, 10 máme 57 a mínus 6. Kisi se však postupně zahřívají a plné nakonec 90. Němky mají tři kuželky k dobru. Němky dávají první devítku na dvě, Kisi bohužel na čtyři. Teď otevírají plzní. Mezitím vedle nás Francouzi ničí Slovince, kteří měli 65 plnou. Němky střed, ale i Kisi propaluje. Bohužel brand nás brzdí. Němky sice taky střed, ale mají 11 kuželek k dobru. Maďaři mají navrch v souboji s Chorvaty a Slovenky vedou nad Polkami. Slovinci se rozjeli a dávají jednu hodovku za druhou. Kisi první dráhu ztrácí o deset a na druhé budou muset přidat. Slovenky výborným výkonem přehrávají dotírající Polky. Francouzi udrželi nervy a i nakonec jen těsný náskok. Maďaři naopak závěr nezvládli a podlehli Chorvatům.

Jdeme do druhé půle. Kisi i Němky zahajují stejným hodem za šest. Teď ale osm a máme hned dvě do plusu. Hodovka do bunkru a už je tam pět. Škoda fanek a středu. Bude to boj o každou kuželku. Výborně teď začali Slovinci, 5 38. Francouzi naopak ztrácí. Nedař se ani Němkám, takže Kisi mohou jít do vedení. Ale prozatím jen srovnávají. Před koncem plných Kisi mírně ztrácí. Němkám hodně pomohly dvě hodovky v řadě, jinak to také není žádná sláva. Po plných jsme mínus 8. Němky 17. hodem dobírají těžkou otvírku. Nám zůstávají dva sedláci. Hodovka Němek a už je to kritické. Slovinci 101 plné a mají k dobru 20. Vedou i Slovenky. Maďaři s Chorvaty jsou srovnaní.  Kisi teď otevřeli sedmou. Němkám k plzni připadl přední roh. Ale hned to sundávají. Další plzní si hlídají náskok. Kisi nehrají zle, ale Němky jsou teď lepší. Závěr si Němky již hlídají. Vítězí 2:0 na dráhy a postupují do finále. Kristýně Bulfánové a Simoně Černuškové zůstává bronz! Němky čeká ve finále souboj se Slovenkami, které hrají nenápadně, ale velmi dobře. Francouzi ještě dřou a snaží se udolat Slovince. Chorvati se přetahují s Maďary. A hodovka jim hodně pomáhá. Slovinci mají škaredou sedmu a už nepřelezou. Francouzi naopak šli přes a vzhledem k tomu, že se vyvarovali přešlapu, tak jsou ve finále. Chorvati ještě bojují s Maďary, kteří teď klofou po jedné. Ale stejně tak i zástupci hrdé Hrvatsky. Rozhodne poslední hod, protože obě dvojice zvládli dobrat. Chorvat jen tři, Maďar sedm a jde se do náhlé smrti. Chorvat sedm, Maďar pět. Druhý Chorvat hodovku a je hotovo. Chorvati se střetnou s Francouzy.

Finále:

A hned následují dva poslední souboje. Německé ranařky bojují se slovenskými citovkami. Podobně to je u druhé souboje, kde pomaleji hrají drobnější Francouzi. Němkám se zatím nevede, 6 30. Slovenky tak mají drobný náskok. Plus dvě jsou i Chorvati oproti Francouzům. Němky stále dost chybují, 10 52. Slovenky toho využívají, 12 72. Němky to je všechno, nebo nic. Dvojku střídají dvě hodovky a ty zase nějaký ten střed. Slovenky hrají stabilní šestky, sedmy. Plné mají 91. Ale hned dávají hodovku. Němky mají 86. Osmička Slovenek, Němky šestkovou plzeň. Fík Slovenky trochu přibrzdil. A druhý taky. A třetí. Už by to chtělo dobrat. Němky totiž dávají hodovku. Chorvati plné 90. A následuje brand. Francouzi 86. Středová otvírka Slovenek. Němky se ale opičí. Bude to souboj v dorážení. Obě dvojice chybují, ale Slovenky přeci jen víc. Němky se dostávají do trháku. A hodovka jim vyhrává první dráhu. Slovenky od úvodní hodovky a následné osmičky nehodily prakticky nic. Němkám to tak významně ulehčily. Na tandemech je ale to zajímavé, že tohle je zapomenuto a druhá dráha může být úplně odlišná. Chorvati mezitím 26 124, Francouzi 25 113. A osma na to. Chorvati mají dva hody do konce a potřebují nutně hodovku. Dávají osm, ale král se kinlá…a nakonec padá. Chorvati tak zvládli závěr a získávají první dráhu.

Oba poražení z prvních drah se v úvodu teď druhých hledají. Němky z tho těží sedm kuželek do plusu. Chorvati dokonce devět. Slovenky 10 53 a ztrácí devět. Francouzi jsou na 56 mínus 6. Němky mají po plných plus 16 a jen zázrak je připraví o zlato. Francouzi naopak dotáhli Chorvaty na jednu kuželku před dorážkou. Tu Francouzi zahájili hodovkou, ale podpis jen za tři ze středu. Chorvati dávají na dvě a pak pro změnu hodovku. A  další otvírka za sedm. Teď ale Chorvati střed a Francouzi plzeň. Jsou však o devítku zpět. Dobrali a dávají hodovku. Je opět srovnáno. Francouzi dávají druhou. Chorvat jen fanky. Francouz do třetice nedává, ale má tam plzeň se sedlákem. A tu dobírá! TeĎ mají k dobru devítku naopak modro-červeno-bílí. Škaredá sedma a přes už nepůjdou. Chorvat dobírá a musí hodovku. Dávají ji! Když dají osm na závěr, jsou mistři. A taky že jo! Francouz přešlápl posledním hodem, přišel o kuželku a o tu vyhrávají Chorvati! A tak ne! rozhodčí vrátili Francouzům přešlap a bude sudden victory o dráhu!!! Francouz však dává brand. Chorvat sedmu. A tak je hotovo až nyní!

Rekapitulace:

1. Bianca Zimmermann, Samantha Jones (GER), 2. Nikola Mazúchová, Alexandra Duračková (SVK), 3. Kristýna Bulfánová, Simona Černušková (CZE), Katarzyna Mroczkiewicz, Julia Sidlo (POL)

1. Luka Pozega, Mihael Grivicic (CRO), 2. Matteo Fantini, Florian Menrath (FRA), 3. Jan Piletic, Jakob Jancar (SLO), Richard Ivanyik, Mate Nemeth (HUN)

Datum: 17. 5. 2017 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek