ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kandidát na prezidenta ČKA – Jaroslav Zajíček

Jsem dlouholetý bývalý aktivní hráč, trenér mládeže, rozhodčí a předseda oddílu kuželek TJ Valašské Meziříčí.

Jaroslav Zajíček Pod mým vedením získalo dorostenecké družstvo v letech 2011 a 2012 titul mistra ČR družstev dorostu. Jako rozhodčí jsem rozhodoval více než 400 ligových utkání. Předsedou oddílu kuželek TJ Valašské Meziříčí jsem již 20 let. Mé zkušenosti a také úspěchy mě opravňují ke kandidatuře na prezidenta ČKA.

Co se týká reprezentace, jsem přesvědčen, že rozhoduje kvalita trenéra. Nutno podotknout, u dospělých reprezentantů, bohužel také peníze. Proto tolik kvalitních závodníků odmítlo reprezentovat. Trenér reprezentace by měl stanovit kritéria a během roku uskutečnit několik soustředění. Za výběr a výsledky by se měl zodpovídat VV ČKA. Reprezentanti by měli za své starty dostávat odměny.

Reorganizací by měly projít i ligové soutěže. Proto navrhuji tento systém:

  • I. liga: 10 účastníků, základní část – každý s každým, doma i venku 18 kol.
  • Prvních 8 družstev hraje play off systémem poháru ČKA. Finalisté odehrají celkem 24 zápasů.
  • Sestupují družstva na 9. a 10. místě.
  • II. KLM: dvě skupiny česká a moravská, systém viz I. liga.
  • III. KLM: 5 skupin, po 12 družstev, tři české a dvě moravské. Ponechal bych současný systém.
  • Interliga: dle domluvy se slovenským svazem, ponechat současný stav nebo snížit stav na 10 družstev pro play-off.
  • Divize: 14 divizí, systém každý kraj jedna divize. Nebránit se možnosti spojení dvou krajů, pokud budou kraje mít o toto zájem.
  • I. KLŽ: viz. I. KLM.
  • II. KLŽ: ponechat současný stav.

Výhody: Myslím, že se tímto mým návrhem velmi zkvalitní soutěže.

V soutěži jednotlivců dospělých, navrhuji žádné semifinále, ale zvýšit počet na MČR na 96 závodníků. S tím, že by se kvalifikace hrála v pátek a v sobotu. Finále v neděli při postupu 36 závodníků. Samozřejmě, že v pátek by hráli hráči z nejbližšího okolí pořadatele. Kdo se chce zúčastnit MČR, musí případně obětovat jeden den dovolené, když mu vyjde hrací den na pátek. Navíc uspořádat MČR ve sprintu a tandemech dospělých.

V rámci turnajů dospělých vybrat deset turnajů TOP a bodovat jednotlivé hráče a vytvořit např. systém bodování dle poháru dorostu. Soutěž nazvat Grand prix.

Mládež: Mít povinnost ponechat mládežnická družstva, protože v tomto okamžiku bychom přišli o nemalou část mládeže. Ponechat PMD a PD, které jsou soutěže velmi potřebné. I. KLD by potřebovala změnu. Družstvo by tvořili dvě dorostenky a jeden dorostenec, případně tři dorostenky. Dorostenec může střídat jenom dorostence, ale dorostenka může střídat jak dorostence, tak i dorostenku. Co je to za současný systém, když v jedné soutěži nastoupí proti sobě v jednom družstvu tři dorostenci, a proti nim tři dorostenky? To nemůže bavit nikoho z nich. Zrušil bych okamžitě startovné na MČR dětí. Je velmi trapné, vybírat startovné od mládeže, když svaz dostává stotisícové dotace na mládež od MŠMT.

Zavedení bezšňůrových automatů je krásný sen bohatých, protože toto zařízení je pro oddíly velká finanční zátěž. Svaz nic nepřispěje a dopadne to jak segmenty. I. liga musí mít segmenty, ale v Interlize se může hrát na litých dráhách.

Myslím, že při zveřejnění usnesení VV výboru ČKA by se měla objevit také částka, jaká byla dotací poskytnuta. Prostě zprůhlednit dotace ČKA.

Na závěr přeji všem šťastnou volbu prezidenta ČKA.

Jaroslav Zajíček

Datum: 11. 5. 2017 | Sekce: VV ČKA | Autor: Jaroslav Zajíček | Komentáře (34)