ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – závěrečné kolo

V první lize mužů zvítězili hráči Lokomotivy Česká Třebová. Gratuluji. Nejvyšší českou soutěž opouští Moravská Slávia Brno a TJ Červený Kostelec. Nahradí je vítězové skupin druhé ligy Sokol Duchcov a KK Zábřeh.

Je dobojováno. V první lize zvítězili hráči Lokomotivy České Třebové s náskokem jednoho bodu na druhou Třebíč. Třetí skončili hráči Hvězdy Trnovany. Soutěž opouští TJ Červený Kostelec z posledního místa a KK Moravská Slávia Brno. Nahradí je Sokol Duchcov a KK Zábřeh, vítězové skupin druhé ligy. Vítěz má právo na postup do Interligy, kde by měl nahradit Klokany CB Dobřany.

Lokomotiva Česká Třebová v posledním kole nezaváhala a přehrála SKK Hořice, tým, který na jaře přehrál venku jak druhou Třebíč, tak třetí Hvězdu Trnovany. Lokomotiva podala svůj druhý nejlepší domácí výkon sezóny okořeněný pěti šestistovkami. Pouze Ondřej Topič zůstal jedenáct kuželek za touto hranicí. Nejlepší výkon zahrál Pavel Jiroušek 644 a z hostujícího týmu Martin Hažva 641. V souboji o druhou sestupovou příčku SKK Jičín doma nezaváhal, přehrál TJ Valašské Meziříčí a uhájil tak nejvyšší soutěž i pro příští sezónu. Moravská Slávia Brno nestačila v posledním kole na Lokomotivu České Velenice a nejvyšší soutěž opouští.

V soutěži jednotlivců zůstali po posledním kole tři hráči s průměrem vyšším jak šest set. Vedení i po posledním kole uhájil Martin Vaněk z HKK Olomouc před dvojicí třebíčských hráčů Kamilem Nestrojilem a Petrem Dobešem. Soutěž jednotlivců dle získaných bodů vyhrál rovněž Martin Vaněk z HKK Olomouc před Michalem Koubkem z Hvězdy Trnovany. Oba hráči získali devatenáct bodů. Vedoucí hráč k tomu potřeboval o jeden zápas méně a je na tom o čtyři procentní body lépe jak jeho soupeř. Třetí příčku vybojoval Ondřej Topič z Lokomotivy Česká Třebová se ztrátou jednoho bodu na vedoucí duo.

Datum: 9. 4. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa