ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 21. kolo

O tom, kdo získá titul, rozhodne příští kolo. Lépe je na tom Lokomotiva Česká Třebová, která hraje doma a má k dobru jeden bod. TJ Třebíč hraje poslední kolo v Rosicích. O druhém sestupujícím se bude rovněž rozhodovat v posledním kole.

Boj o zisk vítězství v 1. KLM graduje. To nejpodstatnější se událo o tomto víkendu v Českých Velenicích. V sobotu hostili domácí hráči vedoucí celek tabulky Lokomotivu Českou Třebovou a po velké bitvě zvítězili 5:3 o dvě kuželky. Druhá v tabulce TJ Třebíč přehrála doma Hvězdu Trnovany 6:2 a přiblížila se po sobotě na rozdíl jediného bodu na vedoucí celek. Třebíč pak v sobotu dohrávala odložené utkání 15. kola rovněž v Českých Velenicích a v případě vítězství se mohla posunout do čela tabulky. Nestalo se. Domácí hráči opět těsně zvítězili 5:3 tentokrát o tři kuželky. O zisku titulu se tak bude rozhodovat až v posledním kole. Lepší výchozí pozice mají hráči Lokomotivy Česká Třebová, kteří jsou v tabulce první s náskokem jednoho bodu a poslední zápas hrají doma s SKK Hořicemi. Třebíč zajíždí ke svému poslednímu utkání do Rosic.

O tom, kdo jako druhý sestoupí do druhé ligy, rozhodne rovněž poslední kolo. SKK Jičín si hodně vylepšil pozici výhrou 5:3 nad posledním v tabulce TJ Červeným Kostelcem. Moravská Slávia Brno dlouho držela v utkání ve Valašském Meziříčí naději na vítězství. Domácí hráči se dotáhli na zisk obou bodů až v závěru utkání a zvítězili 5:3 o jedenáct kuželek. Poslední utkání hraje Jičín doma proti TJ Valašskému Meziříčí a Moravská Slávia Brno hostí Lokomotivu České Velenice.

V utkáních 21. kola padlo celkem dvanáct šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrál v Hořících domácí hráč Dominik Ruml, který porazil 630 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců i po tomto kole vede olomoucký Martin Vaněk před dvojicí třebíčských hráčů Petrem Dobešem a Kamilem Nestrojilem. Pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Martin Vaněk před Michalem Koubkem z Hvězdy Trnovany, který má na svém kontě rovněž osmnáct bodů. Třetí v pořadí Kamil Nestrojil ztrácí na vedoucí dvojici jeden bod.

Datum: 2. 4. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa