ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 21. kolo

Sokol Husovice doprovodí Lokomotivu Českou Třebovou do 2. KLZ. Po prohře v tomto kole ztrácí na desátý SKK Náchod čtyři body. Nahradí je SK Žižkov Praha a KC Zlín. Výborné výkony v České Třebové. Kateřina Fajdeková ze Spartaku Přerov porazila 639 a domácí Kateřina Kolářová 625.

V lize žen je po tomto kole již jasno. Mistrovský titul získávají poprvé hráčky Slovanu Rosice. Před posledním kolem mají na druhou Slavii Praha náskok šesti bodů a nic je již v posledním kole nemůže ohrozit. Předposlední kolo rozhodlo o tom, že do druhé ligy sestoupí Lokomotiva Česká Třebová a Sokol Husovice, které prohrály v tomto kole s pražskou Slavií a při výhře SKK Náchoda doma nad SKK Jičínem ztrácejí před posledním kole na nesestupovou příčku čtyři body. V posledním kole se bude rozhodovat o tom, kdo získá stříbrné a bronzové medaile. Slavie se po této výhře posunula na druhou příčku a má náskok na třetí Sokol Duchcov jeden bod. Oba celky hrají v posledním kole venku. Slavie zajíždí do Rokycan a Duchcov jede do Brna, kde se utká se Sokolem Husovice. Naději na zisk třetího místa mají ještě hráčky Spartaku Přerov, které ztrácejí na Sokol Duchcov dva body, ten má o dva body lepší skóre. Hráčky Spartaku Přerov hostí v posledním kole SKK Náchod. Další celek se ziskem 25 bodů TJ Valašské Meziříčí díky horšímu poměru bodů již na bronzovou příčku nemůže dosáhnout.

Předposlední kolo přineslo dvě výhry hostujících celků. Slovan Rosice zvítězil v Duchcově a KK Blansko přehrálo Konstruktivu Praha poměrem 6:2 a rozdílem jediného kolku v poražených kuželkách. Domácí hráčky v závěru zásluhou výborného výkonu Lenky Nové, která si na svoje konto připsala další šestistovku, dotahovaly, ale nakonec chyběl jediný kolek.

V tomto kole padly tři šestistovky. V České Třebové padly dvě. Nejlepší výkon dosáhla hostující hráčka Kateřina Fajdeková, která porazila 639 kuželek. Domácí Kateřina Kolářová dosáhla výkonu 625 kuželek. Další šestistovku na svoje konto si připsala hráčka Konstruktivy Praha Lenka Nová výkonem 601. Pořadí jednotlivkyň vede po tomto kole hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová s náskokem pěti průměrových kuželek na Markétu Jandíkovou z TJ Valašského Meziříčí. Pořadí jednotlivkyň dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž Natálie Topičová s náskokem jednoho bodu na Zuzanu Musilovou z KK Blanska a Alenu Kantnerovou  z Rosic.

Datum: 2. 4. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa