ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vyhlášení výsledků anket o nejlepší kuželkáře

V sobotu 7.1.2006 proběhne v Zábřehu vyhlášení výsledků anket "Kuželkář roku" a "Kuželkářská hvězda".

Jak se stalo v posledních letech pěknou tradicí, vyhlašuje se i v našem sportu ten nejlepší – "Kuželkář roku". Nositelem tohoto titulu se stala již pěkná řádka hráčů a hráček. Je potěšitelné, že se ve výsledcích ankety objevují stále nová jména, což svědčí o tom, že kuželky mají nové a nové talenty a jsou sportem, který se stále rozvíjí, omlazuje a zkvalitňuje. Ocenění se uděluje v různých kategoriích. Letos stejně jako v loňském roce to jsou: kuželkář roku, kuželkářka roku, junior roku, juniorka roku, talent roku. Nově letos proběhlo hlasování v kategoriích rozhodčí roku a trenér roku. V rámci slavnostního večera budou do Síně slávy uvedeny nejvýraznější osobnosti českého kuželkářského sportu. V částečně pozměněné podobě probíhá v letošním roce hlasování veřejnosti v anketě nazvané "Kuželkářská hvězda".

Letos se samotné vyhlášení výsledků ankety uskuteční v Bowling centru Stadion v Zábřehu. Místní kuželkářský klub má v současné době tři prvoligová družstva (ženy, muže, dorostence), další družstvo žen hrající MKLZ a mnoho dalších družstev hrající nižší soutěže. Zábřeh má i širokou základnu mládeže, a to i těch nejmladších, kteří se zúčastňují se svými trenéry turnajů v rámci "Poháru mladých nadějí".

Mezi hlavní kandidáty na ocenění za rok 2005 bezesporu patří někdo z letošních mistrů světa. Ano, řeč je o šampionátu seniorů v Novém Sadu, kde zazářili v tandemu Lenka Bukovská – hráčka Konstruktivy Praha (I.KLZ) a Jiří Němec – hráč Centropenu Dačice (I.KLM). Želízky v ohni jsou také medailisté z mistrovství světa juniorů, které se letos konalo v Náchodě (Lucie Vaverková, Olga Ollingerová, Michal Bučko, Hana Wiedermannová...).

Pořádající oddíl má také své "černé koně". Vkládá naděje do Hany Wiedermannové – "staronové" mistryně republiky dorostenek. Ta, kromě toho, že se již po třetí za sebou může pyšnit tímto titulem, také získala 3. místo ve dvojicích na MS juniorů a 2. místo na Světovém poháru dorostu v jednotlivcích. Také chceme zmínit Danu Wiedermannovou ml., která se letos podílela na zisku bronzové medaile družstev na MS juniorů a startovala i na MS seniorů. Získala i juniorský titul na mistrovství ČR. Ani na výkony Olinky Ollingerové nesmíme zapomenout – vždyť se také zasloužila o vybojování bronzové medaile v družstvech na MSJ a navíc spolu s Michalem Bučkem získali další bronzovou na MSJ v tandemu.

Další tipy na vítěze můžeme však hledat také jinde. Stačí zmínit slova "zkušenosti" a "kvalita" a dostaneme se ke jménům dalších hráčů a hráček, kteří svá jména již s titulem "Kuželkář roku" spojili. Nejvýraznější osobou v tomto směru je bezesporu Naďa Dobešová. Takže typů by bylo... Svým hlasováním však rozhodla odborná veřejnost.

Ať už výsledky budou jakékoliv, musíme ocenit snahu všech hráčů, a tím myslím i z těch nejnižších soutěží, protože věříme, že každý hraje, jak nejlépe umí, a nikdo nechce prohrávat.

Dále bychom chtěli připomenout, že je stále možnost hlasovat pomocí SMS zpráv do ankety "Kuželkářská hvězda"! Využijte příležitost ovlivnit výsledky a pomoci tak k lichotivému titulu některému ze svých favoritů! Hlasovat je možné do 6.1.2006!

Držte palce svým favoritům a v sobotu 7.1.2006 v Zábřehu se to ukáže!

Ještě zmíníme něco málo k programu. Takže: dne 7.1.2006 (sobota) ve 14.00 hodin se uskuteční v Bowling centru Stadion v Zábřehu (na Třešňové ulici) zasedání Výkonné rady ČKA a v 19.00 hodin zde začne samotná akce – vyhodnocení anket Kuželkář roku a Kuželkářská hvězda. Akce se zúčastní nominovaní hráči, zástupci města, sponzoři akce a členové VV ČKA.

O výsledcích a průběhu celé akce Vás budeme bezprostředně informovat.

Hana Jáňová
KK Zábřeh

Datum: 3. 1. 2006 | Sekce: Ostatní | Autor: Hana Jáňová