ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2016/17 – 20. kolo

Hráčky Slovanu Rosice jsou po výhře nad Slavií Praha v tomto kole na nejlepší cestě k zisku mistrovského titulu. Hodně napoví úterní dohrávka Konstruktiva – Sokol Duchcov. V případě prohry Duchcova mohou v Rosicích slavit.

Domácí celky uhrály v tomto kole dvě vítězství. O jedno z nich se zasloužily hráčky vedoucího celku Slovanu Rosice, které díky výhře v důležitém utkání se Slavií Praha vykročily rázně za ziskem svého prvního mistrovského titulu. Teoreticky je může ohrozit pouze Sokol Duchcov, který dohrává v úterý utkání na Konstruktivě. V případě výhry Duchcova v dohrávce by rozhodovalo vzájemné utkání příštího kola v Duchcově. Pokud Duchcov v úterý prohraje, mohou v Rosicích slavit. Rosice podaly v tomto kole vynikající výkon. Zahrály svůj nejlepší domácí nához sezóny a na to soupeřky neměly. Velký podíl na nejlepším výkonu družstva má i nához Lucky Vaverkové, která porazila vynikajících 652 kuželek. Sokol Duchcov uhrál v Blansku bod po remíze 4:4. Duchcov vyhrál první polovinu utkání jasně 3:0. Pak přišel útlum. Domácí po zlepšených výkonech dotahovaly, ale stačilo to pouze na zisk bodu.

O prvním sestupujícím je po tomto kole jasno. Lokomotiva Česká Třebová nejvyšší soutěž opustí, kdo ji doprovodí, o tom se rozhodne mezi celky Sokol Husovice a SKK Náchodem. Husovice v tomto kole doma zaváhaly. Prohrály s TJ Valašským Meziříčím a na své největší soupeřky ztrácejí v tabulce dva body. SKK Náchod byl úspěšnější. Nezaváhal a poměrně jasně přehrál poslední celek ligové tabulky Lokomotivu Českou Třebovou, které tak vzal poslední naději na udržení se v soutěži.

Vedení v obou soutěžích jednotlivců drží i nadále Natálie Topičová ze Slovanu Rosice. V průměrech má na svém kontě 578, druhá Markéta Jandíková má průměr 574,4. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo má druhá Alena Kantnerová stejný počet získaných bodů jako vedoucí hráčka a o vítězce rozhodnou až závěrečná kola.

Datum: 19. 3. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa