ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 20. kolo

Vynikající výkon Pavla Jirouška. Výkonem 681 přispěl velkou měrou k výhře České Třebové nad TJ Valašským Meziříčím.

Dvacáté kolo přineslo částečné rozuzlení, jak v souboji o titul, tak v boji o sestup.

Je jasné, že ligu opustí TJ Červený Kostelec, který je beznadějně poslední se ztrátou osmi bodů na předposlední SKK Jičín. SKK Jičín doma zaváhal a přenechal oba body Moravské Slávii. O druhou sestupovou příčku se rozpoutá v závěrečných kolech velký boj. Níže uvádím utkání pouze mužstev s patnáctibodovým ziskem. Může se stát, že by při souhře náhod mohl padnout i některý z celků, který má na svém kontě sedmnáct bodů, ale při kombinaci závěrečných utkání a dosaženého skóre družstev je to málo pravděpodobné.

V souboji o titul je o něco jasněji. Hodně k tomu přispěla prohra Hvězdy Trnovany doma s SKK Hořicemi. Hosté zahráli dobře, domácí zůstali hodně daleko za svými domácími výkony. Hořice tak pokořily po TJ Třebíč další celek z čela tabulky. Další dva kandidáti na zisk mistrovského titul již nezaváhali. Vedoucí Lokomotiva Česká Třebová hostila TJ Valašské Meziříčí. Domácí zahráli druhý nejlepší domácí výkon sezóny a zvítězili v dramatickém utkání 5:3. Vynikající výkony v utkání zahráli domácí hráči Ondřej Topič (642) s Pavlem  Jirouškem (681), díky kterým otočila Česká Třebová vývoj utkání. TJ Třebíč zajížděla k dalšímu utkání do Olomouce a rovněž zvítězila. Hostům patřil úvod utkání, který jasně vyhráli. V dalším průběhu domácí snižovali, ale nakonec při rovnosti zisku bodů ze hry chybělo Olomouci deset kuželek na výhru. TJ Třebíč před závěrečnými koly ztrácí na vedoucí celek tři body, má však jednu dohrávku s Českými Velenicemi k dobru.

V tomto kole padlo patnáct šestistovek, z tohoto počtu v České Třebové osm. V čele pořadí jednotlivců nedošlo k žádným změnám. Obě pořadí vede nadále Martin Vaněk z HKK Olomouc.

Datum: 19. 3. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa