ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Interliga 2016/17 – 14. kolo

14. kolo začalo v sobotu v pravé poledne na šestidráze Interu Bratislava lépe pro domácí hráče. V první polovině utkání s Tatranem Sučany si Inter vytvořil náskok, který s přehledem udržel do konce. Vítězstvím si družstvo z hlavního města Slovenska stále udržuje kontakt s týmy bojujícími o třetí příčku tabulky.

Interliga K těm patří i Jihlava, která hostila družstvo Modranky. Každý chvilku tahal pilku, ale nakonec ji přetáhli domácí o 18 kuželek. Zásluhu na tom má i Vašek Rychtařík, který jediný v utkání přehodil metu 600 poražených kuželek.

Dalšímu adeptovi na medaile Trstené vypálily rybník Husovice, které předvedly , samozřejmě hned po Podbrezové, nejlepší výkon hostujícího družstva. Brnu vyšel začátek a z toho čerpal až do konce, kdy se podařilo husovickému Dušanovi Rybovi v kvalitním souboji porazit o 2 kuželky Ivana Čecha. Ještě více se vedlo dalším dvěma hráčům hostí, Zdenkovi Vymazalovi a nejlepšímu hráči utkání Liboru Škoulovi. Z domácích byl nejlepší Peter Šibal.

V jediném českém utkání přijel Slavoj Praha do Luhačovic a je vidět, že jarní posila v podobě Radka Hejhala se Slavoji vyplácí. V úvodu změřil síly s nejlepším domácím hráčem Michalem Markusem a kvalitní souboj rozhodl až poslední dorážkou. Domácí i díky Petru Poláchovi vedli 3:1 a přes 50 kuželek do plusu, ale i to nestačilo na výhru. Luhačovické mládí dostalo velkou lekci od zkušených hráčů Slavoje.

Nakonec jsem si nechal dvojutkání Rokycan na Slovensku. V sobotu si ve Veľkém Šariši vedly výborně, byly vyrovnanějším týmem než domácí, kdy se k nejlepšímu hráči utkání Radoslavu Foltínovi jeho spoluhráči nepřidali. V neděli se fanoušci na kuželně a při živém vysílání z Podbrezové těšili na šlágr kola prvního s druhým. Domácí nedali Rokycanům šanci, v nejlepším výkonu sezonu porazilo 4013 kuželek a nadělilo kanára i s klecí. Hostům se podařily vyhrát jen tři dráhy.

Datum: 5. 2. 2017 | Sekce: Interliga | Autor: Jaromír Šula