ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2016/17 – 13. kolo

Výborný výkon Pavla Jirouška v České Třebové. Porazil 679 kuželek. Moravská Slávia opět nezklamala. Doma přenechala oba body TJ Třebíč.

Moravská Slávia Brno opět nevyužila domácí prostředí a po výhře v minulém kole venku přenechala oba body hostům. TJ Třebíč se díky této výhře posunula na druhou příčku tabulky, kde ztrácí na vedoucí Lokomotivu Českou Třebovou bod. Do minulého kola druhá HKK Olomouc v tomto kole nestačila na Hvězdu Trnovany. Ve vyrovnaném utkání získala obě družstva v každé části zápasu po bodu, a tak o výsledku a vítězství Trnovan rozhodly poražené kuželky. Domácí celek jich měl na svém kontě o 37 víc. V utkání padly čtyři šestistovky. Nejlepší výkon zahrál domácí hráč Jiří Zemánek, který porazil 625 kuželek. Vedoucí celek tabulky, Lokomotiva Česká Třebová, hostil SKK Vrchlabí a stejně jako v utkání v Ústí rozhodovaly i v Třebové poražené kuželky. Domácí jich měli o 110 víc a brali oba body. Vrcholem utkání byl souboj Pavla Jirouška s Láďou Beránkem. Pavel Jiroušek porazil 679 kuželek. Svému soupeři odskočil na druhé dráze a tomu nestačil ani výkon 640 na zisk bodu. Lokomotiva České Velenice hostila v tomto kole SKK Jičín a nezaváhala. Domácímu celku vyšel úvod utkání na jedničku. Oba hráči uhráli bod a navíc Zdeněk Dvořák po výborném výkonu 634 nahrál kuželky. Ve druhé části kontroval výborným výkonem hostující Jiří Drábek, který porazil 629 kuželek, ale stačilo to pouze na mírné korigování výsledku. V závěru utkání pokořil další šestistovku Lukáš Vik. Jeho výhra již nemohla nijak ovlivnit celkové vítězství domácího celku, který se v tabulce posunul na osmou příčku. TJ Valašské Meziříčí doma nezaváhalo. Hosté z Hořic drželi dlouho v utkání s domácím celkem krok. Závěr utkání patřil domácím hráčům. Vladimír Výrek a Tomáš Cabák pokořili šestistovky a strhli vítězství na svoji stranu. Hráči Hořic vedli ještě dvě dráhy před koncem o 15 kuželek. TJ Červený Kostelec v Rosicích porazil o 35 kuželek méně než domácí, ale nakonec prohrál 7:1. Hostům nahrál kuželky po výborném výkonu Pavel Novák, který porazil 637 kuželek. Ve zbývajících duelech brali body domácí hráči.

V tomto kole padlo sedmnáct šestistovek. Třetí nejlepší výkon v soutěži zahrál v České Třebové domácí hráč Pavel Jiroušek, který porazil 679 kuželek. V soutěži jednotlivců dle průměrů se pořadí na vedoucích příčkách vyrovnalo. Vedoucí příčku stále drží Petr Dobeš z TJ Třebíč (610,6), na druhém a třetím místě mají průměr shodně 610,2 Kamil Nestrojil z TJ Třebíč a Martin Vaněk z HKK Olomouc. V soutěži dle získaných bodů pro družstvo si tito hráči pořadí vyměnili. Vede Martin Vaněk z HKK Olomouc před dvojicí třebíčských hráčů Kamilem Nestrojilem a Petrem Dobešem, kteří mají na svém kontě dvanáct bodů.

Datum: 22. 1. 2017 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa